Svensk speedwayförare kämpar för sitt liv

Av: Jonathan Nilsson, Zbigniew Kuczynski

Publicerad:
Uppdaterad:

Piraternas Linus Sundström, 28, kraschade svårt i söndags under en tävling i Polen.

Därefter har läget förvärrats och enligt hans polska klubb var skadorna livshotande.

– Han börjar komma tillbaka nu, han har varit helt borta i flera dagar, säger pappan Kenneth Sundström till SVT Sport.

Det var i det andra heatet av en tävling i Gdansk, Polen i söndags som Linus Sundström kolliderade med en annan förare och kraschade.

Två ambulanser kom till platsen och Sundström fördes till sjukhus. Därifrån rapporterades det att han hade ådragit sig benbrott och skulle behöva rehabilitering.

Sundström.
Foto: Mikael Fritzon/TT
Sundström.

”Har varit livshotande”

I dag skrev det Sundströms polska klubb ROW Rybnik på sin hemsida att skadorna är mer omfattande och till och med livshotande.

Linus pappa Kenneth Sundström säger till SVT att läget var livshotande, men nu har det vänt.

– Det har varit livshotande, katastrof. Jag är helt slut. Han ligger på intensiven men han börjar komma tillbaka. Vi pratade med honom i dag, det är ljusår från i går. Han minns ingenting men är väldigt omskakad. Han är en tuffing och vältränad, det är därför han kommit tillbaka så snabbt, säger Kenneth Sundström.

Läget förvärrades

Kenneth berättar att läget förvärrades när sonen flyttades till ett annat sjukhus. Han slog aldrig i huvudet, men fick en hjärnskakning efteråt.

– Han har brutit lårbenet, har ett komplicerat armbrott och har problem med levern, säger Kenneth till SVT.

ROW Rybniks president Krzysztof Mrozek säger att läkarna väntar på att Linus tillstånd ska stabiliseras i väntan på operation.

– Operationerna det pratas om är komplicerade och tar flera timmar var för sig. Vi väntar på att Linus tillstånd ska förbättras innan man kan börja operera. Den första kan genomföras först om fyra dagar, säger Krzysztof Mrozek till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag ber alla supportrar att hålla tummarna för Linus. Han behöver ert stöd.

Publicerad:

LÄS VIDARE