Lewis Hamilton tog sjätte segern på Silverstone

Britten historisk i Storbritanniens GP

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Lewis Hamilton är kungen av Silverstone.

Med sex segrar.

Och en stabil ledning i VM.

– Vilken otroligt fantastisk dag, säger Hamilton.

Även om Valtteri Bottas inledde Storbritanniens GP bäst så tappade han alla möjligheter till att vinna loppet redan under den första halvan av loppet. När Antonio Giovanazzi förlorade kontrollen över sin Alfa Romeo och tvingade ut en säkerhetsbil på varv 21 serverade italienaren också Lewis Hamilton segern.

– Jag kan inte säga hur stolt jag är över att få vara här framför hemmapubliken, min familj och se så många brittiska flaggor längst banan, säger Hamilton efter tävlingen

– Man kan tro att man blir van vid något sådant, men det känns som första gången varje år.

Lewis Hamilton tog sjätte segern på Silverstone

Britten kunde gå in i depå, Bottas var tvungen att hålla hastigheten bakom säkerhetsbilen vilket gjorde att Hamilton kom ut i ledningen och även kunde ta hand om omstarten. Det gav Lewis Hamilton hans sjätte seger på Silverstone - och därmed är han historisk.

– Men glöm inte bort att jag inte kan göra detta utan mitt team och alla deras familjer som stöttar oss alla hela året runt, påpekar Hamilton.

– Så när jag pratar om mitt team så handlar det om alla 2000 personer som jobbar för Mercedes, jag är bara en liten del av den kedjan.

Valtteri Botats slutade tvåa, Charles Leclerc, Ferrari trea. Pierre Gasly gjorde sitt bästa resultat sedan han kom till Red Bull och slutade fyra.

Vettel körde på Verstappen

Även bakom toppduon var det en spännande tävling med en bra fajt mellan Max Verstappen och Charles Leclerc under inledningen av loppet.

– Det var nog det race som jag varit roligast under min F1-karriär, även om det var två väldigt tuffa inledande stinter, säger Charles Leclerc.

– Jag är glad över min tredjeplats och över att vi hade en så fantastisk fajt på banan.

Vid sidan av den fajten var det en intensiv kamp mellan Verstappen och Ferraris Sebastian Vettel. Där gjorde tysken gjorde en missbedömning och körde på Verstappen, vilket ledde till en bestraffning vilket gjorde att han rasade i resultatlistan och om Vettel inte bränt alla chanser på att vinna en VM-titel så gjorde han det på Silverstone.

– Jag trodde att insidan skulle öppnas upp, men han häll kvar till vänster. Jag låg för nära honom och körde in i honom. Det var mitt fel, säger Vettel efter loppet.

Segern i Storbritanniens GP gör att Lewis Hamilton nu leder VM med 38 poäng efter tio av årets 21 lopp. Nu återstår två deltävlingar innan sommaruppehållet, Tysklands GP den sista helgen i juli och Ungern GP helgen efter det.

F1-bloggen om Storbritannien GP och det snacket om vem som kör var 2020

1 av 3 | Foto: Dan Istitene / Getty Images Europe
Publicerad: