Formel 1

Superstjärnan uppges få nytt monsterkontrakt

Av: 

Simon Svensson-Parenti

SPORTBLADET

745 miljoner kronor – per år.

Det största kontraktet i Formel 1-historien.

Det är vad Mercedes lockar med för att hålla världsmästaren Lewis Hamilton borta från värsta rivalen.

Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton, 35, är sexfaldig och tillika regerande världsmästare i Formel 1. Men stjärnans kontrakt med Mercedes går ut efter årets säsong.

Det betyder att britten är fri att skriva kontrakt med vilket annat stall han vill, så länge de har en ledig plats inför säsongen 2021.

Tidigare har det ryktats om att Mercedes största rival Ferrari ligger närmast Hamiltons underskrift inför nästkommande säsong.

Ny monsterlön

Mercedes stallchef Toto Wolff har avslöjat att han inte pratat med sin superstjärna på över två månader, trots den prekära kontraktssituationen.

Men Mercedes vill inte gärna släppa ifrån sig Hamilton, och än mindre göra det till värsta rivalen.

Enligt uppgifter till brittiska Independent ryktas det nu om att det tyska stallet är redo att öppna plånboken rejält. Kontraktet, som kan bli Hamiltons sista i Formel 1, väntas vara värt upp till 60 miljoner pund per år – cirka 745 miljoner kronor. Det största kontraktet i sportens historia.

– Vi vet vad vi får med honom, och vi har ett förtroende i vårt förhållande. Från en rationell synvinkel är den mest troliga slutsatsen att vi fortsätter ett tag till, säger Toto Wolff till Independent.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla Champions League-matcher på C More. Beställ här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

”Vi är alla överens om att det är en bra idé”

ÄMNEN I ARTIKELN

Formel 1

Mercedes

Lewis Hamilton

Ferrari

Toto Wolff

Motorsport