Haaland uppmärksammade IFK Göteborgs värvning på Instagram

Eman Markovic och Erling Braut Haaland.
Eman Markovic och Erling Braut Haaland.

Eman Markovic är klar för IFK Göteborg.

Den 23-årige mittfältaren lämnar därmed IFK Norrköping efter bara ett halvår.

Då uppmärksammades övergången från oväntat håll.

När Eman Markovic under tisdagen skrev på för IFK Göteborg gick det inte många minuter innan Erling Braut Haaland uppmärksammade övergången på Markovic Instagram i form av några uppmuntrande emojis.

Anledningen är enkel.

Den 22-årige Manchester City-stjärnan är en god vän till den ett år äldre Blåvitt-spelaren.

PLUS: Allsvensk panel: ”DET gör Blåvitt till något helt annat”


Dom har spelat tillsammans i de norska ungdomslandslagen och gjorde även en säsong tillsammans, 2017, i Molde innan Haaland sedan lämnade för en större scen.

”Vill framåt”

Markovic har haft en tuff period i Norrköping, dit han kom i vintras från det norska andraligalaget IK Start. På 15 framträdanden i Peking blev det bara ett mål. I Göteborg hoppas 23-åringen nu på en större roll.

– Jag har fått en väldigt positiv bild av vilken typ av fotboll Blåvitt vill spela och vad jag kan tillföra med mina egenskaper. Jag är en spelare som vill framåt, som tycker om att utmana min motståndare och skapa målchanser tillsammans med mina lagkamrater, säger han till klubbens hemsida.

Haaland gjorde så sent som i söndags två mål i sin Premier League-debut, framför ögonen på pappa Alf-Inge, när City besegrade West Ham med 2–0.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.