SVT Morgonstudion

SVT-profilens babylycka: ”Kan inte släppa honom med blicken”

Av: 

Anna & Hans Shimoda

SPORTBLADET

SVT-profilen Dusan Umicevic har blivit pappa.

Nu berättar han om den stora lyckan för Aftonbladet.

– Jag kan inte släppa honom med blicken.

För sportintresserade är Dusan Umicevic ett välkänt ansikte, inte minst från ”Hockeykväll”. Men från och med idag måndag är han sommarvikarie i ”Morgonstudion” där han sköter sändningarna tillsammans med bland andra rutinerade Ann-Britt Ryd Pettersson.

Vid sidan om det så har han gått och blivit pappa till en son tillsammans med sambon Rebecca Randhawa som jobbar på ”Utrikesbyrån” på SVT.

PLUS: Oron: ”Tänkte att det ser lite läskigt ut”


– Jag har precis kört mitt första morgonpass på Morgonstudion så jag är lite snurrig i huvudet. Annars är det bra. Men det är häftigt att ha blivit pappa. Jag sover inte många minuter, men man blir överlycklig bara man ser honom, säger Umicevic till Aftonbladet och fortsätter:

– Det är så jäkla underbart. Jag kan inte släppa honom med blicken, han är så jäkla söt, men det säger väl alla föräldrar. Men det är klart det är en utmaning, jag har börjar jobba nu och Rebecca är mammaledig så hon får dra det stora lasset.

Dusan Umicevic berättar att förlossningen gick som planerat.

– Allt gick jättebra. Han föddes med planerat kejsarsnitt och när han kom ut och vi hörde skriket så brast det för både mig och Rebecca. Det var mycket känslor.

Även om Dusan Umicevic är två meter och sex centimeter lång så var sonen ”medelstor” enligt den nyblivne pappan.

– Han vägde närmare fyra kilo och var femtiotvå centimeter lång. Det var ingen Karelin. Man kan tro det när man ser mig, men jag hade samma mått när jag kom till världen en gång i tiden, säger han och skrattar.

De nyblivna föräldrarna har redan enats om ett namn som båda tycker om.

– Vi har bestämt oss för Novak som tennisspelaren, men det har ingenting med honom att göra utan vi tycker det är ett fint serbiskt namn helt enkelt.

Umicevic är som sagt på ”Morgonstudion” i sommar, något han trivs med.

– Ja, det var min chef Åsa Edlund Jönsson som frågade om jag kunde tänka mig att köra i sommar. Jag nappade och tyckte det skulle vara kul innan jag riktigt fattade vad det innebar. Nu när jag har blivit spädbarnspappa så inser jag att det här blir en rejäl utmaning. Hur fan tänkte jag, om vi ska tala klarspråk. Att gå upp mitt i natten för att jobba och sen jobba på kvällen för att förbereda morgondagens sändning. Men det är ett bra team runt sändningarna med researchers så det fungerar.

Får du någon ledighet alls i sommar?

– Jag har varit ledig en månad efter att han kom den 27 maj. Nu ska jag jobba på fram till årsskiftet, sedan återgår Rebecca till sitt jobb på ”Utrikesbyrån”. Då får väl jag ta ett steg tillbaka. Jag ska vara pappaledig, antingen från årsskiftet eller lite senare.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Dusan Umicevic har blivit pappa.
Publisert:

LÄS VIDARE

Ebba Årsjö kärleksbombad efter bilderna: ”Jag kom ut så här och ser fortfarande ut så här”

ÄMNEN I ARTIKELN

SVT Morgonstudion

Ishockey