Peterson: ”Kostar fruktansvärt mycket”

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Tennisstjärnan Rebecca Peterson ser fram emot årets sista grand slam-turnering, US Open, i Queens i New York. Bild från tidigare i sommar.
Foto: Hossein Salmanzadeh/TT
Tennisstjärnan Rebecca Peterson ser fram emot årets sista grand slam-turnering, US Open, i Queens i New York. Bild från tidigare i sommar.

SPORTBLADET

En seger i US Opens första omgång ger motsvarande 849 000 kronor – en förlust 493 000 kronor.

Pengarna betyder mycket i Rebecca Petersons jakt på världstoppen i tennis.

– Det kostar så fruktansvärt mycket att hålla på med det vi gör, säger Sverigeettan.

Rebecca Peterson har stigit som en raket på världsrankningen under 2018, från 196:e till 61:e plats, och passerat Johanna Larsson (82:a i singel) som högst rankade svensk. Bland annat tack vare avancemang från förstarundan i både Franska mästerskapen i Paris i maj och Wimbledon i juli.

I kväll svensk tid inleder 23-åringen från Stockholm spelet i årets avslutande grand slam-turnering, US Open, som har den största prissumman bland världens fyra stora tennisturneringar, där även Australian Open ingår.

Bara en seger i huvudturneringens första omgång ger motsvarande 849 000 kronor.

– Utan det ekonomiska så kommer man ju inte så där jättelångt eftersom det kostar så fruktansvärt mycket att hålla på med det vi gör, otroligt många utgifter. Det är klart att det betyder väldigt mycket, det vore konstigt om det inte gjorde det, säger Rebecca Peterson till TT.

”Inga extraförhoppningar”

23-åringen spelar US Open för fjärde gången. 2015 och 2016 åkte hon ut i kvalet och i fjol slogs hon ut i den första omgången mot då 90-rankade Denisa Allertová, Tjeckien, i raka set, 2–6, 6–7 (5–7).

Sedan fjolårsturneringen har Peterson stigit 137 placeringar på världsrankningen och är för första gången direktkvalificerad till grand slam-turneringen i Flushing Meadows i Queens, New York.

– Jag ser fram emot den kommande veckan. Jag har väl inga extraförhoppningar; är här och förbereder mig så bra jag kan och njuter av att spela, säger hon.

Förkyld uppladdning

Motståndare i förstarundan är 28-rankade och 27-seedade Anastasia Pavljutjenkova, Ryssland, som Peterson tidigare tränat med på tennisakademin Good to Great i Stockholm.

– En tuff lottning, absolut. Hon hade "Jocke" Nyström som tränare tidigare, så jag känner henne lite, vet lite hur hon spelar och så där. Det kommer bli en bra match, säger Rebecca Peterson

Uppladdningen inför US Open har inte varit helt problemfri. Peterson har tampats med en förkylning sedan kvalet till Connecticut Open i New Haven, då hon slogs ut i kvalfinalen, för drygt en vecka sedan.

– Jag har tränat och det känns okej, jag hade ont i halsen, hostade och var snorig. Jag vilade i två och en halv dag och nu känns det bra, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE