Speedway Elitserien 2018

Supporter kastade ölburk mot förarna

Linus Eklöf: Vet i fan om jag inte fick något på handen

Av: 

Stefan Holm

SPORTBLADET

ESKILSTUNA. SM-finalen i speedway avslutades med en skandal.

Under det näst sista heatet kastade en berusad supporter in en ölburk mot förarna.

– Det vet i fan om jag inte fick något på handen, säger smedföraren Linus Eklöf till Sportbladet.

Smederna behövde bara 13 heat på sig för att besegra Dackarna och säkra klubbens andra raka SM-guld inför närmare 9 000 åskådare på Eskilstuna motorstadion.

Då – när de guldhattsförsedda hemmaförarna firat titeln med ett segervarv och de avslutande nomineringsheaten skulle avgöras – inträffade det som inte får hända.

När smedduon Linus Eklöf och Mikkel Michelsen samt dackeförarna Oliver Berntzon och Joel Kling kom farande utmed bortre rakan kastade en åskådare in en ölburk på banan.

”Så jävla onödigt”

Vakterna såg vad som inträffade och ledde minuterna senare i väg en överförfriskad man.

Linus Eklöf var väldigt upprörd när Sportbladet sökte upp honom i depån efter heatet.

– Jag såg bara att något kom inflygande och tycker att det är så jävla onödigt. Det kan göra jävligt ont och det vet i fan om jag inte fick något på handen, säger Eskilstunakillen, som inledde matchen med två heatsegrar.

Ska kontakta polisen

Klubbchefen Håkan Ringkvist ser, som sig bör, allvarligt på händelsen och klargör att Smederna kommer kontakta polisen i ärendet.

– Det är helt otroligt. Det är livsfarligt att kasta in något på banan när förarna kommer i full hastighet. Jag fattar inte att man kan göra en sådan sak. Ja, det är obegripligt. Det är klart att vi kommer lämna in något till polisen. Man kan inte göra en sådan grej, säger Håkan Ringkvist.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Smedstan har blivit Guldstan

ÄMNEN I ARTIKELN

Speedway Elitserien 2018

Motorsport

Speedway

Smederna Speedway

Dackarna Speedway