Anthony Yigit

Anthony Yigit siktar på annan karriär – då kom ny VM-match

Drömmer i stället om att bli skådespelare och polis

Av: 

Stefan Alfelt

SPORTBLADET

HÄSSLEHOLM. Anthony Yigit som inte har boxats på drygt två år siktar in sig på en ny karriär – som skådespelare.

Då får han plötsligt en bra chans att kanske gå upp i ännu en VM-match.

– Den kommer jag att ta, men att bli världsmästare är inte längre drömmen, säger Yigit.

Anthony Yigit.
Anthony Yigit.

Med sin mobil visar han i face time hur han bor i ett litet rum på gymmet i Miami.

– Lite stökigt. Ungkarlslya. Men kolla nu när jag öppnar dörren.

Direkt utanför ligger träningslokalen med en boxningsring. Det är fullt med folk som håller på att träna boxning och annat.

– Ända sen jag kom hit har jag varit här. Det finns ingenstans att gå. Vi är mitt ute i ingenstans.

Yigit var bokad på en match 17 juli på ett underkort när hypade lättviktaren Rolando Romero plötsligt behövde en ny motståndare att kunna boxas om WBA:s VM-interims titel. En titel som kvalificerar för att utmana om organisationens riktiga VM-titel.

– Hans motståndare drog sig ur för att han blev skadad. Då hoppade jag in i sista sekund.

– Det är en re-match inskriven. Om jag vinner måste jag möta honom en gång till. Om han vill.

”Jag måste göra annat”

Rolando Romero är obesegrad med 13 raka segrar som proffs. Han har dessutom gjort sig ett namn genom att slå ut högre rankade boxare när han anlitats som sparring. Och han snackar mycket. Egenskaper som fått Floyd Mayweather Jr att locka honom till sitt stjärnstall.

– Folk tycker att han snackar för mycket och inte är så bra. Han slår hårt men jag kunde inte bett om en bättre motståndare. Han går att slå.

Två år utan match är ett väldigt långt uppehåll.

– Jag tror inte att det påverkar så väldigt mycket. Jag har tränat och sparrat hela tiden. Allting som jag gör i match har jag gjort men inte i match. Jag tror att det kommer att räcka gott och väl.

Matchen går i San Antonio, Texas, natten mot söndagen 18:e juli. En häftig nystart för Anthony som trots att han bara förlorat en enda match i sin proffskarriär och har den fina raden 24 segrar, 1 oavgjord och en förlust med en Europamästartitel som topp funderat på nya utmaningar i sitt liv.

– Jag kan inte längre satsa hundra procent på att bli världsmästare. Jag måste göra annat. Jag har boxats halva mitt liv. Det var dags att göra något annat. Vinner jag den här matchen håller jag i gång satsningen så att jag efter skådespelarutbildningen kan göra en sista satsning mot världsmästartiteln.

Och sen Hollywood?

– Ja, och sen Hollywood. Precis.

Skådespelare – och polis

Har du tänkt länge på att bli skådespelare?

– Jag har alltid tyckt att skådespeleri är kul men har också alltid tänkt att jag inte kan bli skådespelare för att jag är elitidrottare. Men sen kände jag att om jag blir världsmästare nu med ett bälte om magen så för mig kvittar det. Det är inte längre drömmen.

– Någonstans har jag förstått att jag tycker det är väldigt kul att boxas och att göra det på en hög nivå, men att bli världsmästare nu kommer inte på något sätt att fullända mig. Om jag ändå inte vill ge det hundra procent då kanske jag ska fokusera på att göra något annat.

Drömmen om att bli skådespelare är starkast just nu, men han vill bli mer.

– Jag vill bli polis också. Tänker att jag kan vara skådespelare mellan 30 och 40 och sen bli polis. Om jag vill det.

I augusti inleder han en tvåårig skådespelarutbildning på Calle Flygare där många av landets största skådespelare lärt sig grunderna. Dit dessutom många av de stora tvingats att söka flera gånger om innan de blivit antagna.

– Ja, det är helt sjukt. Jag skickade in en audition och dom tog med mig. Nu blir det hundra procent i två år, säger Anthony Yigit.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Stefan Alfelt: ”Alla älskar att älska eller hata dem”

ÄMNEN I ARTIKELN

Anthony Yigit

Boxning

Hollywood