Häckens kupp i Paris – mörkade på värmningen

En lyckad kupp i Paris gav Häcken ett resultat att jobba med inför CL-returen.

Frågan är om de kan chocka den franska storklubben PSG en gång till.

– Det är inte helt omöjligt att det dyker upp både ett ess, en kung och en drottning ur rockärmen, säger lagkapten Filippa Curmark.

Se returmötet mot PSG på Sportbladet här!

När Häckens laguppställning släpptes inför matchen i Paris såg det ut som det brukar göra när laget från Hisingen spelar. De stod uppställda som en 4–2–3–1 formation och hade värmt upp enligt den uppställningen, men när spelet väl rullade igång så hände något.

Anna Sandberg som stod uppsatt i trean framåt föll ner som vänsterback.

– Vi hade en plan att starta med fembackslinje men vi snackade innan att vi försöker lura dem att vi ska köra en fyrbackslinje, säger hon och fortsätter:

– Vi försökte väl ge oss lite mer fördelar. Det är smart att göra så, så att de blir lite förvirrade. 

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar spelarna i damallsvenskan

Robert Vilahamn berättar hur han såg deras tränare stå och räkna på fingrarna när domaren blåste igång. Något som även den rutinerade landslagsspelaren Elin Rubensson noterade.

– Jag tittade faktiskt ut mot deras tränare också och han stod och försökte fundera ut vad som hände, så de var nog inte beredda på det, säger hon.

PSG:s tränare Gérard Prêcheur visar inte en min när han får frågan om de blev lurade av Häckens fembackslinje.

– Så bra om det gör honom nöjd… Det är viktigt att tränarna är nöjda och känner självförtroende. Vi koncentrerade oss mest på vårt eget spel, men det faktum att de spelade med fem backar gjorde det lite svårare för oss att göra mål, men det gav oss möjligheten att ha ett stort bollinnehav, säger han till Sportbladet.

Förväntar ni er att Häcken spelar annorlunda på hemmaplan?

– Jag lägger inte mycket energi på vad motståndarens tränare kommer att göra…

Häcken stod upp bra i matchen, men förlorade med 2–1 till slut. Ett resultat som ändå ger lagkapten Filippa Curmark hopp inför returen på Bravida.

– Nu har vi hemmaplan, publiken är på vår sida och vi har goda möjligheter till att bjuda upp till en riktig fight. Vi måste gå för vinst, säger hon och fortsätter:

– Matchplanen senast är inte något vi använder oss av normalt sett, men jag tycker att vi hanterade den bra, med trygghet och ett stort tålamod. Utan att avslöja för mycket så har vi nu en grund att stå på och med lite mer aggressivitet så kan det bli en bra mix.

Ni lurade PSG genom att köra en fembackslinje senast, har ni några nya ess i rockärmen inför returen?

– Det är inte helt omöjligt att det dyker upp både ett ess, en kung och en drottning ur rockärmen. Nu gäller det att lägga ut alla kort på bordet och gå för vinst.

Det är över 4 500 biljetter sålda till matchen på Bravida Arena. Något som får kaptenen att njuta lite extra inför matchen.

– Jag har ett stort hjärta för BK Häcken och med det stora publikintresset så hoppas jag att vi kan bjuda på en rolig och spännande match på Bravida, säger Curmark.

Se returmötet mot PSG på Sportbladet här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN