Konkurrentens fina gest – efter skadan

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Vill anordna ett mini-GP – för att hjälpa Ward

Darcy Ward (till vänster) och Peter Ljung.
Foto: TT
Darcy Ward (till vänster) och Peter Ljung.

Darcy Ward, 23, kraschade svårt och riskerar att bli förlamad.

Nu vill svenske konkurrenten Peter Ljung hjälpa Ward genom att samla världseliten och anordna en tävling för att samla in pengar till Ward.

– Alla förare ställer upp gratis och sedan ska man kunna skänka pengar till Darcys rehabilitering, säger Ljung till Västerviks-Tidning.

I söndags kraschade Darcy Ward, 23, så pass illa att man att han förlorade känseln i benen.

Den allvarliga skadan har försatt en hel speedwayvärld i chock och nu vill svenske Peter Ljung hjälpa sin kollega genom att anordna en tävling för att samla in pengar till Ward.

– Jag tycker det är läge att göra det nu. Vi gjorde det efter att Leigh Adams hade skadat sig samt efter Lee Richardsons tragiska bortgång, säger Peter Ljung till Västerviks-Tidning.

"Alla ställer upp gratis"

Ljung startade idén på Twitter och har fått positivt gensvar. Tanken är att samla världseliten och köra en tävling där samtliga intäkter skänks till Ward.

Tävlingen är tänkt att hållas på Ljungs hemmabana i Vetlanda.

– Alla förare ställer upp gratis. Vi kommer ha billig entré och sedan ska man kunna skänka pengar till Darcys rehabilitering. En tanke är att ha en prissumma på 100 000 kronor där man sedan skänker prispengarna till Darcy, säger Ljung.

"Alla tänker på det"

Darcy Ward har fortfarande inte, fyra dagar efter kraschen, någon känsel i benen. Situationen har förbättrats de senaste dagarna och läkaren Robert Zapotoczny är fortfarande hoppfull.

Ljung är inte lagkamrat med Ward, men vill ändå anordna tävlingen för att hjälpa australiern.

– Alla tänker på det och alla pratar om det. Man känner mer eller mindre alla som håller på med sporten, säger Peter Ljung.

Publicerad: