Avstängda sprintern: ”Missa tre tester är normalt”

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Foto: Martin Meissner / TT

SPORTBLADET

VM-guldmedaljören på 400 meter, Salwa Eid Naser missade tre gånger i vistelserapporteringen.

Inget konstigt med det, tycker 22-åringen.

– Jag missade bara tre dopningstester, vilket är normalt, säger hon i en livesändning på Instagram.

Tre gånger inom loppet av tolv månader var Salwa Eid Naser inte på den plats hon uppgett att hon ska vara för att testas. I nuläget är hon avstängd under utredning av Internationella friidrottsförbundets egen antidopningsenhet, men en längre avstängning kan vänta.

Sprang på supertid

Eid Naser anser dock inte att hon borde straffas.

– Jag missade bara tre dopningstester, vilket är normalt. Det händer och kan hända vem som helst. Jag vill inte att folk ska förvirra sig i det här för jag skulle aldrig fuska, säger hon i en livesändning på Instagram enligt The Guardian.

Eid Naser tog VM-guld på 400 meter i höstas efter att ha sprungit in på supertiden 48,14, den snabbaste tiden på 34 år. Hon säger att missarna i rapporteringen gjordes före mästerskapet.

Foto: Alastair Grant / TT NYHETSBYRÅN
Abigail Irozuru.

”Trött på det här”

En som inte uppskattade nyheten om Eid Nasers rapporteringsmissar är brittiska friidrottaren Abigail Irozuru.

”Jag är trött på det här! Medan vi är mitt uppe i en global revolution, låt oss fortsätta bygga momentum och introducera livslånga avstängningar för dopning. DET skulle vara den rättvisa vi behöver i den här sporten”, skriver hon på Twitter.

2018 blev svenska Meraf Bahta avstängd i ett år efter att hon lämnat in sin vistelserapport för sent vid två tillfällen. Maxstraffet är två år.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN