Superstjärnan lämnar Patriots

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Tom Brady har vunnit Super Bowl sex gånger.
Foto: Lynne Stadky / TT NYHETSBYRÅN
Tom Brady har vunnit Super Bowl sex gånger.

Sexfaldig vinnare av Super Bowl.

20 år i klubben.

Nu meddelar Tom Brady att det inte blir någon fortsättning i New England Patriots.

”Jag älskar er allihopa”, skriver han.

Foto: Steven Senne / TT NYHETSBYRÅN
Brady meddelade själv att han lämnar Patriots och skriver på bland annat twitter: ”Jag älskar er allihopa”.

NFL-stjärnan Tom Brady hade ett utgående kontrakt med New England Patriots och väljer att inte förlänga det. 42-årige quarterbacken har tagit beslutet att lämna klubben han tillhört sedan millenniumskiftet.

”Även om min fotbollsresa kommer att fortsätta någon annanstans uppskattar jag allt vi har uppnått och är tacksam för otroliga prestationer”, skriver Brady på sina sociala medier.

Brady kom till Patriots efter att han valts som 199:a i NFL-draften 2000. Och sedan dess har blivit en av tidernas främsta spelare i amerikansk fotboll, under sina 20 säsonger i klubben var han med och vann Super Bowl sex gånger och i fyra av NFL-finalerna blev han utsedd till mest värdefulla spelare.

Super Bowl-vinsten 2019 inför 70 000 åskådare på Mercedes Benz-stadion i Atlanta blev den sista för Brady i Bostonklubben, sista säsongen blev däremot en missräkning – som regerande mästare åkte de i år ut redan i första slutspelsrundan mot Tennessee Titans.

I nuläget är det oklart vilken klubb han ska gå till, men det har ryktats om att han kan skriva på för LA Chargers. Något som går i linje med produktionsbolaget 199 productions som han nu startat tillsammans med regissörerna Anthony och Joe Russo, de ska producera dokumentärer, långfilmer och tv-serier.

Foto: Mark Humphrey / TT NYHETSBYRÅN
Tom Brady med dottern Vivian efter Super Bowl-vinsten 2019.
Foto: Mark Humphrey / TT NYHETSBYRÅN
Brady med sonen Ben.
Publicerad:

LÄS VIDARE