Nyförvärvet visade vägen: ”Skönt göra sitt första mål”

Publicerad 2018-08-23

Det har ljusnat för IFK Göteborg.

Seger mot Östersund i måndags och under torsdagen cupseger mot Torns IF med 4–0.

Mål av två av sommarens nyförvärv – Marcus Degerlund och Sargon Abraham.

– Det är skönt att få göra sitt första mål, säger Sargon Abraham.

IFK Göteborg

IFK Göteborg har haft en tung sensommar i allsvenskan, men vände trenden i måndags mot Östersund.

Under torsdagen stod det svenska cupen i schemat och Blåvitt åkte söderut för att möta division 1-laget Torns IF.

Klubben, som 2002 spelade i division 7, håller nu till i söderettan och laget visade under stora stunder av matchen varför man klarat av att göra den resan.

Först med en kvart kvar av matchen kunde IFK Göteborg, som hade ledningen med 1-0, punktera matchen med tre mål.

Fram tills dess höll Torns IF emot riktigt bra och skapade under perioder i första och delar av andra halvlek en bra press mot IFK Göteborg.

Ville ha straffspark

Dessutom kunde lagets vassa anfallare Astrit Seljmani fått en straff i första halvlek. Detta kommenterade han för C More i halvtid.

– Jag tycker att vi ska ha en straff efter fem minuter, sa Astrit Seljmani efter kampen med Marcus Degerlund.

Men vindarna blåste IFK Göteborgs väg. Det blev också chans för två av sommarens nyförvärv att göra mål.

Sargon Abraham, som under våren öst in mål för Degersfors i Superettan, gav IFK Göteborg ledningen i första halvlek, backen Marcus Degerlund satte 3-0.

Däremellan placerade Victor Wernersson snyggt 2-0 och Sebastian Ohlsson avslutade målskyttet.

– Jag vek in och såg att det var öppet i första och sköt mål. Det är skönt att få göra sitt första mål, sa Sargon Abraham i halvtid till C More.

Det andra nyförvärvet, Marcus Degerlund, höll sig framme på en fast situation.

– Frispark från vänster, bollen dyker upp så det var bara att sätta fram en kroppsdel och få in skiten.., säger han i segerkommentaren.