Passningen till SVT-experterna efter 16:e-platsen

VM i Åre 2019: Felix Monsén imponerade i störtloppet

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

ÅRE. Felix Monsén tog en 16:e plats i VM-störtloppet. 

Då skickade lagkamraten Alexander Köll en passning till SVT:s experter. 

– Det är väldigt kul att visa för väldigt många människor som inte tror på det, säger han. 

Det blev dubbelt norskt i herrarnas störtlopp. Kjetil Jansrud knep guldet bara två hundradelar före landsmannen Aksel Lund Svindal som nu lägger skidorna på hyllan. Där bakom gjorde Felix Monsén en bra insats och slutade på 16:e plats. 

– Det handlar om hundradelar så det är surt att vara utanför topp 15. Men jag är såklart superglad. Det är sjukt cool, säger 24-åringen. 

Lagkamraten Alexander Köll, som i går slog tillbaka mot SVT-experternas kritik, hade en tyngre dag och slutade 46:a. Han hyllade dock Monsén och skickade en passning till Pernilla Wiberg och Tobias Hellman. 

– En 16:e plats är fantastiskt och det visar i vilken riktning den här fartsatsningen går. Det visar att fartsatsningen är väldigt positiv och det är väldigt kul att visa det för väldigt många människor som inte tror på det. Det här var en bekräftelse, säger han.

”Kommer alltid finnas kritik”

Monsén själv: 

– Det kommer alltid att finnas kritik så länge vi inte har någon i toppen och vi jobbar allt vi kan för att ta oss dit. Men vi snackar om år, inte månader och vi måste fortsätta kämpa som ett lag.  

Flera åkare kritiserade beslutet att köra störtloppet trots snöfall och dimma, men svenskarna tycker att det var rätt. 

– Det var inga problem med det. Men kommer man ut i lössnön som jag gjorde är man i princip chanslös. Men det var kul att tävla på hemmaplan, publiken var på vår sida, säger Köll. 

Alexander Köll, Pernilla Wiberg och Tobias Hellman.
Foto: BILDBYRÅN
Alexander Köll, Pernilla Wiberg och Tobias Hellman.
Publicerad:

LÄS VIDARE