Ojala & Forsberg ror 19 mil för flyktingar

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Flera idrottsprofiler – som Rissveds och Tornéus – hjälper till

Foto: Ojala och Forsberg.

SVT-experterna Magdalena Forsberg och Johanna Ojala ska ro 19 mil – genom hela Göta kanal – för att uppmärksamma barn på flykt.

– Jag simmar inte gärna, men jag kan göra det om det behövs, säger Forsberg till SVT.

SVT:s skidexpert Johanna Ojala vann nyligen priset som årets sportprofil på Kristallen, men nu byter hon expertrollen för en annan tv-sänd utmaning.

Hon och expertkollegan och före detta skidskyttestjärnan Magdalena Forsberg kommer att ro genom hela Göta Kanal i en livbåt under fem dagar.

– Jag sitter gärna i en båt, men jag simmar inte så gärna i vattnet. Men jag kan göra det om det behövs, säger Magdalena Forsberg till SVT.

Får hjälp av flera idrottare

Duon ska ta sig från Sjötorp till Söderköping, genom 58 slussar och i 19 mil, för uppmärksamma alla människor och framför allt barn som är på flykt. Utmaningen är en del av kanalens gala för "Världens barn" som sänds nästa vecka.

Ojala ser det också som ett tillfälle att jobba lite extra på armmusklerna.

– De behöver jobbas upp, så det här blir helt perfekt, säger hon.

Forsberg och Ojala kommer bland annat att få sällskap av flera aktiva och före detta idrottare som hjälper till en dag var.

Bland dem finns nyblivna OS-mästaren Jenny Rissveds, längdhopparen Michel Tornéus och Susanne Gunnarsson, Thomas Ravelli och Anna Lindberg.

Publicerad: