Lugi HF har varit ostoppbara i årets upplaga av handbollsligan.

Men borta mot IFK Kristianstad skulle till sist segersviten ta slut.

Samtidigt som hemmalaget tog sin 33:e raka hemmaseger.

Det en inledningsvis en jämn tillställning i det utsålda Kristianstad Arena.

Kanske var gästande Lugi, med seriens skyttekung Simon Jeppsson i spetsen, en aning hetare än hemmalaget.

Men en kvart in i matchen kom Kristianstads målvakt Nebojsa Simic in i zonen.

Det var den ena kvalificerade räddningen efter den andra och motståndarna kunde bara konstatera att Simic var het.

– Han är hur duktig som helst, men vi ska få hål på honom. Han är ingen demon än, säger Jeppsson till TV4 Sport i halvtidspausen.

"Kontrollerar matchen"

Hemmalaget lämnade den första halvleken med en tremålsledningen efter att norske Stig Tore Moen Nilsen tryckt in 14–11 i slutsekunderna.

Och i andra halvlek lyckades gästerna aldrig komma igen.

I stället kunde Kristianstad uttöka sin ledning ytterligare och till sist vinna med 31–25.

Målbäst för kvällen blev hemmalagets Jerry Tollbring och Moen Nilsen som båda mäktade med åtta fullträffar.

Men matchens hjälte var ändå Simic.

– Han var otroligt bra. Vi får lite viktiga räddningar och på så sätt även kontakt i matchen. Annars tycker jag vi är stabila och kontrollerar matchen. Vi har kvicka fötter och skapar mycket, säger Kristianstads tränare Ola Lindgren.

Första förlusten för i år

Segern innebär att Kristianstad går upp på lika många poäng som serieledarna Alingsås.

För överraskningen Lugi, som själva var serieledare innan man fråntogs fyra poäng för att man spelat med en oregistrerad spelare, var det lagets första förlust för säsongen.

För IFK Skövde HK blev det en rysare när man tog emot Ricoh HK.

Hemmalaget ledde med tre mål efter den första halvleken men gästerna tog igen målskillnaden och lagen drog jämnt skägg hela vägen in i slutet.

I slutminuten kunde Skövdes Alfred Ehn skjuta 32–31 och när hemmlagets målvakt Michael Andersson knep David Floranders skott var matchen avgjord.

Båda lagen har nu sju poäng på tio matcher vilket innebär en tiondeplats för Skövde och en niondeplats för Ricoh.

Tajt blev det även i matchen mellan IK Sävehof och HK Aranäs.

Med en halv minut kvar av matchen ledde hemmalaget med 28–26, men gästerna var inte uträknade.

Först reducerade Rasmus Thorbjörnsson och sedan kvitterade Philip Jonsson – i matchens sista sekund.

Sävehof ligger för närvarande trea i tabellen, och Aranäs befinner sig på en elfte plats.