Bandyförbundets ordförande jämför AIK med maffia

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Johan Segui.
Foto: BILDBYRÅN
Johan Segui.

Bandyförbundets ordförande Per-Anders Gustafsson gillar inte AIK:s anställning av Johan Segui.

I ett mejl jämför han bandysektionens nya klubbchef med maffiamedlemmar.

– Bandyn är värt någonting bättre än det här, säger Segui.

I somras anställde AIK Bandy Johan Segui som klubbchef. En som inte uppskattade det är Svenska bandyförbundets ordförande Per-Anders Gustafsson. I ett mejl, daterat i mitten av augusti, till en förbundskollega ifrågasätter förbundsordföranden anställningen. Det var Bandypuls först att berätta.

”En annan sak är väl AIK bandys val av klubbchef??????? Vi skall inte hamna i en situation där vi styrs av maffia liknande individer, deras plan är att ta sig så långt dem kan inom bandyn och likt en del jämförelse med den stora björnen i öst hantera frågor. Då är vi ju oerhört kritiska”, står det i mejlet.

Mejlet kom senare till AIK:s kännedom, men där och då såg AIK ingen anledning till att ens ge det någon respons.

– Det får stå för honom. Jag är här för att bidra och göra saker bättre, främst för AIK, men även bandyn. Men då kände jag att det inte skulle få luft och andas, säger Johan Segui.

Övergångsbeslutet var droppen

Sedan togs plötsligt beslutet att stänga övergångsfönstret och spelarna förlorade rätten att byta klubb vid avtalsbrott. Svenska bandyförbundets beslut kom från ingenstans och inte ens tävlingskommittén blandades in i beslutet.

– Det är väl maffiafasoner om något så som han uttrycker sig, säger Johan Segui och fortsätter:

– Det läggs saker på hög och det blir till slut svårt att inte säga något. Jag har inget att dölja och jag tänker inte skydda någon.

Vad tycker du om hur han uttrycker sig?

– Jag har under hela mitt liv aldrig accepterat att man ljuger och påstår saker om mig eller andra. Först blev jag enormt förvånad att en ordförande uttrycker sig i de här termerna. Det är förnedrande. Jag förstår inte syftet eller hur man kan vara så dum att uttrycka sig så här om personer man inte träffat.

Har han kontaktat dig efter det här?

– Nej, han har undvikit mig konsekvent sedan dag ett. Nu har inte våra vägar korsats speciellt mycket, men nu senast under Svenska cup-finalen hade han chansen att hälsa i alla fall.

Segui som tidigare har en historik i, bland annat, AIK:s sektioner inom fotbollen och ishockey. Han är övertygad om att någon högt uppsatt inom förbundet uttryckt sig så här så hade det inte accepterats.

– Nej, det hade aldrig gått.

Sportbladet har sökt Per-Anders Gustafsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE