Västerås avgjorde mot Vänersborg – då dömdes målet bort

Publicerad:

SPORTBLADET

Västerås såg ut att ha avgjort matchen mot Vänersborg i matchens absoluta slutskede.

Målet dömdes dock bort – och matchen slutade 5–5.

– Jag får lita på att de gjorde rätt, säger VSK-kaptenen Magnus Joneby.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Västerås hämtade upp 1–3 till 3–3, 3–4 till 4–4 och 4–5 till 5–5. Sedan såg de ut att avgöra matchen på tilläggstid. Klockan hade precis passerat 90 minuter när det blev en rörig situation där Elias Engholm till slut stötte in bollen med kroppen i mål.

Men efter en kort tids diskussion med sin assisterande domare dömde huvuddomaren Niclas Skog bort målet till Västerås bedrövelse.

– Jag ser faktiskt inte. Han gör ju inte mål med klubban sedan är det väl en bedömningsfråga. Jag kan faktiskt inte riktigt regeln heller. Jag har ingen aning om vad som är rätt eller fel så jag får lita på att de gjorde rätt, säger Västerås lagkapten Magnus Joneby.

En som var märkbart upprörd efter slutsignalen var Västerås Tobias Holmberg som hördes vråla ”fan” upprepade gånger i Sportbladet Plays sändning.

”De är jävligt effektiva”

VSK-kaptenen tyckte inte riktigt att resultatet speglade matchbilden.

– Jag bjuder på ett mål i första. Sedan är de jävligt effektiva i sina lägen, det får man ge dem. På ett sätt känns det som att vi vinner ganska klart även om det blir 5–5, säger Joneby.

– Vi låg ju under nästan hela tiden så vi fick inte riktigt gå i kapp och gå i från utan fick jaga så en poäng är bättre än noll, men vi vill ju ha två.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE