Alexander Galante Carlström var dominant i VM-kvartsfinalen mot Norge. Arkivbild.

Sverige körde, precis som väntat, över Norge när det vankades kvartsfinal i innebandy-VM.

Slutsiffrorna skrevs till förkrossande 18–2 i svensk favör.

I semifinalen väntar dock förmodligen tuffast möjligaste motstånd: ärkerivalen Finland.

Sverige rivstartade när Kevin Haglund gjorde mål i powerplay efter dryga minutens spel. Norge skulle dock kvittera snabbt, men sedan var det roliga slut för vårt rödblåa grannland.

Det var svenskt för hela slanten och när första perioden var slut i Winterthur ledde Sverige med 6–1.

Den andra fortsatte i samma stil. Alexander Galante Carlström var periodens store man och noterades för tre mål. Sverige gick ut i den sista med en 12–1-ledning.

Även i den sista var Blågult dominant. Norge såg uppgivet ut och trots att Sverige vilade spelare kunde man gå ifrån ytterligare.

När domaren – barmhärtigt för norsk del – blåste av förkunnades det att Sverige hade vunnit med hela 18–2.

I semifinalen lär det dock inte bli lika lätt. Där väntar nämligen favorittippade Finland, förutsatt att de vinner sin kvartsfinal mot Tyskland på fredag. Det är första gången sedan 2004 som Sverige och Finland inte möts i final.

Semifinalerna spelas på lördag, den 12 november.