”Många känner igen mig – det är jättekul”

Mikaela Larsson favorit till SM-guldet

Av: Max Persson

Publicerad:
Foto: TT

Mikaela Larsson, 33, skrällvann hela Stockholm Marathon förra året.

Nu vill hon ta sin tredje raka SM-guld.

– Många känner igen mig och ropar mitt namn. Det är jättekul, säger 33-åringen.

I morgon fylls Stockholms gator av ungefär 16 000 löpare från 94 olika länder då den 41:a upplagan av Stockholm Marathon ska avgöras.

Förra året var Mikaela Larsson helt överlägsen på damsidan och tog en rejäl skrällseger – över fyra minuter före tvåan.

– Det var verkligen inte något jag hade funderat över, jag tänkte inte ens tanken. Mitt mål var att försvara mitt SM-guld, men att det skulle gå bättre än så var överraskande, säger den regerande mästaren samtidigt som flera hårda vindbyar kommer in över Stockholms stadion, där tävlingens toppkandidater samlades på fredagen.

”Betyder mycket”

– Det är kul att vara här på hemmaplan, det betyder mycket. Det har gått så bra två år i rad och många känner igen mig och ropar mitt namn. Det är jättekul.

Hur ser du på dina chanser till en ny totalseger?

– Jag är ödmjuk och jag tror att det kommer gå lite snabbare än det jag är van vid. Jag ska göra mitt bästa och jag ska följa min plan så får vi se vad som händer, säger Larsson.

Näst snabbast i Sverige

Hanna Lindholm, 39, är en annan favorit till SM-titeln.

I Hamburg tidigare i år sprang hon på 2.29,3 – den näst snabbaste svenska maratonlöparen någonsin. Endast Isabellah Andersson har sprungit fortare.

– De senaste två åren har jag kunnat träna på utan att vara skadad, då blir det lättare att komma i form. Jag kommer att följa min plan och om det visar sig att jag är först i mål så får det vara så, säger Lindholm.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN