Succéåkarens formbesked: ”Riktigt kass”

Uppdaterad 2022-01-10 | Publicerad 2020-08-04

TORSBY. Hur är formen med vinterns succéåkare Linn Svahn?

Perfekt enligt hennes egen måttstock.

– Just nu är jag riktigt kass...

Linn Svahn slår sig ner i stolen mitt emot på en av skuggplatserna utanför Valbergsängens sporthotell i Torsby. Håret är utsläppt, blicken skärpt men intrycket ändå avslappnat.

Hon gjorde succé i vintras med ett historisk genombrott. Nu tänker sprintstjärnan ta nästa steg och i det ingår inte att imponera på träningspassen i A-landslaget, som hon tagit plats i inför kommande säsong.

– Vi är ett otroligt starkt lag så jag går in för att få ut maximalt av de passen vi ska nyttja varandra. Det är kul att vi samlas, vi är en så bred skara av åkare.  Jag är ganska dålig just nu och det stör mig inte, det är som det brukar den här tiden på året, säger 20-åringen och konstaterar:

– Man vinner inget VM-guld eller en världscup i augusti. Det är långt ifrån när jag ska vara bra..., säger Linn Svahn.

Även Lundgren ny

Hon har mejslat fram en plan mot nästa säsong och den är inte formad av någon hybris efter segern i sprintcupen.

– Jag vill utveckla min sprintkapacitet och åka ännu fortare, säger hon och lägger med ett leende till:

– Om jag kan leva upp till det jag vill lyckas med är det roligare att ha med mig att göra...

Moa Lundgren är liksom Linn Svahn också ny i A-lagets träningsgrupp. Men hennes form är vass. Det skvallrade söndagens intervallpass om.

– Jag är nog alltid på hugget, det gick så bra som det borde i augusti. Jag var i toppen, man har svårt att tygla sig.

Hur ska du göra för att inte gå på för hårt under lägren i höst?

– Jag har en bra dialog med tränarna, men jag är bäst på att lyssna på råd när de kommer från mamma och pappa.  Min pappa är min personliga tränare så vi har daglig kontakt. De hör på rösten när jag börjar bli trött och sliten.., säger Moa.

Sportbladets Nyhetsbrev

Skaffa Plus och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Följ ämnen i artikeln