Men Sverige slog ut det tyska reservlaget i EM: 25–21.

Nu väntar en helt avgörande match om en semifinalplats mot Norge på tisdag.

Handboll

Efter två raka segrar i mellanrundan ställdes Sverige mot ett hårt coronadrabbat och svårt reservbetonat Tyskland på söndagen.

Tyskarna har inlett sina matcher i mellanrundan starkt men sedan tagit slut efter cirka 40 minuter.

Den här gången bet man sig fast lite längre.

Bitter behövde inte rädda

Första halvlek blev jämn trots att Andreas Palicka överglänste tyska målvaktskollegan Johannes Bitter rejält.

Palicka låg på nästan 40 i räddningsprocent efter 20 minuter men Sverige hade bara 7–6 efter att inte gjort mål på åtta minuter utan att Bitter behövde göra en enda räddning.

Sverige lyckades inte skaka av sig tyskarna och det stod 12–10 i paus.

Bäst i det svenska laget före paus framåt var Jim Gottfridsson och Albin Lagergren i inledningen.

– Jag är nöjd. Lite bättre spring i benen idag och får försvaret lite mer i sidled, sa Albin Lagergren i paus till TV6 och fortsatte:

– Vi ska spela lite bredare i anfallen och springa lite mer på dem för försvaret och ”Palle” står bra.

Ryckte med sju minuter kvar

Men det blev inte så mycket spring i andra halvlek heller och Sveriges uppställda anfallsspel gick helt i stå mot de fysiskt fajtande tyskarna i början på halvleken.

– Det är många kilo kött där inne, säger Jim Gottfridsson.

Efter 40 minuter stod det 15–15 trots att Tyskland bara hade haft två(!) räddningar på hela matchen (och Sverige fyra skott i virket).

Men med sju minuter kvar kunde Lukas Sandell göra 21–18 och Sverige var loss, mest tack vare bra försvarsspel (matchen igenom).

Segern skrevs till slut till 25–21.

Det betyder att Tyskland är utslaget och att Sverige ska spela en avgörande match om en semifinalplats mot Norge på tisdag. Det återstår att se om Spanien dras in i den kampen eller säkrar sin semifinal när man möter just Norge i söndagens sista match.

– Jag tycker att försvarsspelet var väldigt bra idag. Vi ska gå för det och vi spelar bättre och bättre i varje match säger Jim Gottfridsson efter matchen till TV6.