Publicerad:
Uppdaterad:

Nytt dödsfall – andra på tre år

”Hörni, vi har ett problem”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Pavle Jovanovic 2005.
Foto: KERSTIN JOENSSON / AP
Pavle Jovanovic 2005.

Bobsporten i USA skakas av ännu ett dödsfall.

Den förre OS-deltagaren och VM-guldmedaljören Pavle Jovanovic har hittats död i sitt hem, 43 år gammal.

”Det här är ofattbart”, skriver lagkamraten Steve Mesler på Instagram.

Amerikanska medier rapporterar att Pavle Jovanovic tog sitt eget liv. Det är det andra självmordet inom loppet av tre år som skakar amerikansk bobsport. Våren 2017 hittades Pavle Jovanovic förre lagkamrat Steven Holcomb död i sitt hem efter en överdos av alkohol och tabletter.

Andra på tre år

Jovanovic och Holcomb tävlade tillsammans i det fyramannalag som deltog i OS i Turin 2006. I laget ingick även Steve Mesler som nu tvingas sörja ännu en tidigare lagkamrat och nära väns bortgång.

”Det känns ofattbart att ännu en gång behöva skriva ett sådant här uttalande. Pavle var den bäste bobåkaren på planeten i sex års tid. Han var också min store hjälte och bäste vän”, skriver Mesler.

Foto: DIETHER ENDLICHER / AP
Pavle Jovanovic och Steven Holcomb.

”Vi har ett problem”

Enligt Mesler var Pavle Jovanovic under sin tid som aktiv extremt mån om sitt och andras välbefinnande.

”Han var den som lärde oss ta hand om varandra, som lärde oss vikten av bra sömn, kost, fokus och mental hälsa. Kanske var det det som sänkte honom till slut. För vad händer när du slår om från ett liv som elitidrottare där du antingen är 150 procent mentalt påkopplad eller tänker på ingenting alls, till ett liv efter karriären där 150 procent av ditt fokus hela tiden riktas mot just det – ingenting alls?”, skriver Mesler.

Han fortsätter:

”I dag sörjer vi det andra dödsfallet från vårt OS-lag inom loppet av tre år. I dag sörjer vi den andra av oss sex lagkamrater som dog för tidigt. Hörni, vi har ett problem.”

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN