Besegrade Hammarby: ”Vill slå världsrekord...”

Publicerad 2021-12-19

Villa Lidköping var ur form.

Men i dag fick regerande mästaren vinna och tog, efter 5–3-seger mot Hammarby, tillbaka serieledningen.

– Det känns som att vi vill slå världsrekord varje gång, säger tränaren Johan Sixtensson.

Här ser du alla matcher i elitserien

Förlust mot AIK och oavgjort hemma mot Broberg var det ett smått stukat Villa Lidköping som kom till Zinkensdamm i eftermiddag.

Och det såg fortfarande lite trögt ut för det regerande mästarlaget.

Det dröjde till den 22:a minuten innan Villa Lidköping kunde spräcka målnollan, och trots att Hammarby kvitterade kort därpå hade gästerna från Skaraborg ändå grepp om matchen hela vägen fram till slutsignal.

Inte helt nöjd trots seger

Det var jämnt och när Hammarby reducerade till 3–4 i 65:e minuten utvecklades matchen till en rysare. Men med knappt sex minuter kvar kunde Johan Löfstedt pricka in sitt andra mål och matchen och skjuta Villa Lidköping till en 5–3-seger.

Därmed återtog laget också serieledningen.

Vi är inte i högform, utan har en del att jobb med. Vi känns lite för sugna, som en höjdhoppare som vill slå världsrekord varje gång, säger tränaren Johan Sixtensson till Sportbladet, men är – utöver de två poängen – nöjd med en annan sak:

– Vi tappar inte tålamodet, trots att vi bränner otroligt många målchanser.