Fraser-Pryce kommer till Stockholm

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Världens snabbaste klar: "Stadionrekordet hänger löst"

Shelly-Ann Fraser-Pryce.
Foto: TT
Shelly-Ann Fraser-Pryce.

Här kommer beskedet som får friidrotts-Sverige att jubla.

Världens just nu snabbaste kvinna, Shelly-Ann Fraser-Pryce, har lämnat klartecken för start till Diamond League-galan i Stockholm den 30 juli.

– Stadionrekordet hänger löst och skulle hon slå det erhåller hon en diamant, säger tävlingsansvarige Anders Tallgren i ett pressmeddelade.

De är svensk friidrotts framtida medaljhopp

Diamond League-galan i Stockholm om drygt två veckor blir en stjärnspäckad sådan. I dag lämnade 100-metersstjärnan på damsidan, Shelly-Ann Fraser-Pryce, klartecken.

Shelly-Ann Fraser-Pryce, 28, är regerande olympisk mästarinna på 100 meter och är världens just nu snabbaste kvinna då hon innehar den bästa tiden på världsårsbästalistan med sina 10.74 från ett lopp i Paris.

Fraser-Pryce är även regerande världsmästare från 2013 (där hon även tog guld i 200 meter och stafett) och har i år stått för tre av de fem snabbaste tiderna på 100 meter.

– Stadionrekordet på 10.90 från 1994 hänger löst och skulle hon slå det erhåller hon en diamant, säger tävlingsansvarige Anders Tallgren i ett pressmeddelande.

"Vill dryga ut sin ledning"

Nu har jamaicanskan alltså signalerat grönt ljus för start vid Diamond League-tävlingen i Stockholm 30 juli och hon har tidigare vunnit två Diamond League-lopp under säsongen i Eugene (26 juni) och Paris (4 juli).

– Shelly-Ann leder Diamond Race och vill helt säkert ta chansen att dryga ut sin ledning med en seger på Bauhaus-galan, säger tävlingsansvarige Anders Tellgren.

De är svensk friidrotts framtida medaljhopp

Publicerad: