Efter bråket – nu talar storsponsorn ut

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:
Uppdaterad:

Eftersnacket efter SAIK – Bajen har handlat om storsponsorn Marco Engborgs attack mot Hammarby.

Nu talar han ut efter den fartfyllda helgen.

– Hammarby hade med sig supportrar i spelargången som inte är behöriga att vara där och som har provocerat fram detta, säger han, enligt Bandypuls.

Det var i lördags som bråket urartade totalt.

Efter att Sandviken förlorade den avgörande kvartsfinalmatchen mot Bajen gick SAIK:s storsponsorn, Marco Engborg till attack. Han skrek väl valda ord och menade att Hammarby hade tur med domarna.

– Era jävla hundar, ni hade sån tur med domarna. Ni är jävla f****r. Ni ska få. Ni ska få, skrek han mot Hammarbys omklädningsrum.

SAIK:s storsponsor Marco Engberg (mitten).
Foto: BANDYPULS
SAIK:s storsponsor Marco Engberg (mitten).

Sedan dess har det varit tyst från Engborgs håll.

Ända fram till i dag.

Forstsätter sponsra

I en lång intervju med Bandypuls ber han om ursäkt och säger att han är ångerfull. Samtidigt väljer han att påpeka att han har ingen officiell status i någon av dessa föreningar mer än att han hjälper till med sponsring. Något som han tänker fortsätta göra.

– Jag kommer att fortsätta sponsra SAIK och Hammarby. Jag har jättemånga anställda som jobbar i dessa klubbar, som spelar bandy och har ingenting emot det. Jag har ingenting emot någon i varken Hammarby eller Sandviken, säger han.

Han förklarar att attacken och glåporden inte var riktade mot varken Hammarbys tränare eller spelare. Han menar att supportrar gick fysiskt mot honom.

– Det började med att jag kom ner efter matchen, då började de skrika typ... De började håna SAIK som förening och de tyckte att det var kul. Så är det när supportrar skriker och vrålar. Då svarar jag såklart på det och då börjar ju vrålet fram och tillbaka och då försöker de slå mig i ansiktet, säger Marco Engborg och fortsätter:

– Hammarby hade supportrar med sig i spelargången som inte är behöriga att vara där och som har provocerat fram det här. Som också gått till handgemäng och attackerat mig fysiskt, det är klart som fan att man blir förbannad.

Publicerad:

LÄS VIDARE