Indianernas skuld till Lindbäck: 700 000

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Nu kan klubben dra sig ur elitserien

Indianernas är skyldig Lindbäck 700 000 kr och riskerar att tvångsdegraderas.
Foto: Bildbyrån
Indianernas är skyldig Lindbäck 700 000 kr och riskerar att tvångsdegraderas.

700 000 kronor. Så stor är Indianernas skuld till Antonio Lindbäck.

Nu kan klubben tvingas dra sig ur elitserien i speedway.

– Frågan är om vi ska bli ett dåligt lag i elitserien eller ett bra lag i allsvenskan, säger ordföranden Dan-Åke Moberg till SVT Nyheter Örebro.

Det har stormat rejält i Indianerna under hösten.

Speedwayklubben slutade klart sist i slutspelsserien och lyckades inte upprepa bedriften att ta sig till SM-final – men värst har läget varit vid sidan av ovalen i Sannahed.

I säsongens sista omgång vägrade Antonio Lindbäck köra för laget, något som skulle visa sig bottna i ett lönebråk parterna emellan.

Lindbäck har efter detta valt att lämna Indianerna – något som även lagkaptenen Fredrik Lindgren gjorde så sent som i går.

"Bara slutade betala"

Nu står det klart vad det är för magnitud på Indianernas skuld till Antonio Lindbäck. Det handlar om 700 000 kronor som avser utebliven ersättning för inkörda poäng och andra kostnader, skriver SVT Nyheter Örebro.

Indianerna ska ha slutat betala fakturor som förföll redan i maj till förarens team.

– Vi hoppades att de skulle följa den plan som vi hade lagt upp, men sedan slutade de bara att betala. Samtidigt vinner vi inget på att driva klubben i konkurs, säger Lindbäcks team coordinator Mattias Fahlström.

Kan hamna i allsvenskan

Den ekonomiska krissituationen är så pass illa att Kumla-laget till nästa år självmant kan begära degradering för att börja om i allsvenskan.

– Vi kommer att ta beslut om hur vi ska göra nästa år. Vilka förare vi har råd att köra med och vem som ska leda laget, säger Dan-Åke Moberg till SVT.

Styrelsen kommer sammansträda på torsdag nästa vecka för att diskutera framtiden.

Publicerad: