Uppdaterad 2019-01-29 | Publicerad 2019-01-28

Joakim Andersson.

Petad i VM-premiären.

Då tog Joakim Andersson revansch direkt när han fick chansen.

Anfallaren gjorde både 1–0 och 6–0 när Sverige besegrade Finland enkelt i bandy-VM.

– Klart man vill spela, därför man är här, säger han till Bandypuls.

Joakim Andersson visade upp en finfin målform i Villa Lidköping inför VM.

Men när det var dags för VM-premiär i lördags mot Ryssland, den stora utmanaren om guldet, fick Andersson se matchen från läktaren – som petad.

– Det var naturligtvis tufft, sa förbundskaptenen Svenne Olsson till Bandypuls efter premiären som Sverige vann utan Andersson.

Skott i ansiktet

När Sverige på måndagen spelade sin andra match i VM, mot Finland, gick Andersson in från start och han fick snabbt visa att Olsson gjorde ”fel” till premiären.

Efter en finländsk bjudning i försvaret som hamnade perfekt på Johan Esplunds klubba fick Andersson bollen och tryckte dit 1–0 i den 24:e minuten.

– Jag fick inte världens träff, men den gick in, säger Andersson till Bandyplus efter matchen.

Blågult imponerade inte före paus i Ale Arena, även om man förde spelet.

Det mest dramatiska hände just före pausvisslan när liberon Martin Johansson träffades av ett skott på hörna rakt i ansiktet när han fläkte sig för att blocka. Efter att spottat lite blod åkte Johansson av isen och var sedan tillbaka när andra halvlek drog i gång.

– Det var det värt, säger Johansson till Bandyplus.

”Numret större”

Efter paus fick vi se ett helt annat, och inte minst bättre, Sverige.

– Då var vi numret större, säger Andersson.

Johan Esplund satte 2–0 efter 50 minuter på en finsk målvaktsretur efter en vänsterhörna.

I den 55:e minuten utökade Sverige till 3–0 på en straff signerad Erik Petersson.

På en ny straff av Petersson till 4–0 dödade Sverige matchen i den 66:e minuten.

Bara två minuter senare small det igen: 5–0 på hörna av Johan Löfstedt.

Premiärpetade Andersson gjorde sedan 6–0, som blev slutresultatet.