Anfallsstjärnan fick två gula – på en sekund

På lördagen föll laget borta mot Getafe.

Då åkte Maxi Gomez på en märklig utvisning.

Kampen för överlevnad fortsatte för Celta Vigo när laget besökte Coliseum Alfonso Pérez.

Och det började bra.

Efter två minuter tog man ledningen genom Nestor Araujo som nickade in bollen på en frispark – men därefter vände det ruskigt snabbt.

Två gula på en sekund

Strax efter att halvtimmen var spelad tilldömdes Getafe en straff varpå Celtas anfallsstjärna Maxi Gomez – som har gjort nio mål i La Liga – uttryckte sitt missnöje framför domaren Pablo Gonzales Fuertes i form av en sarkastisk applåd.

Anfallaren fick då ett gult kort... och sedan ett till... följt av det röda kortet. Allt inom loppet av en sekund.

Celta Vigo lämnades med en man mindre på planen och Jaime Mata förvaltade straffen med säkerhet. I den andra halvleken fick hemmalaget in ytterligare två bollar och Getafe vann matchen med 3–1.

Förlusten innebär att Celta Vigo ligger på 16:e plats i tabellen med 24 poäng – endast en poäng ovanför Rayo Vallecano i nedflyttningszonen.