Basketligan herr

Kastade in korv från läktaren: ”Avskyr sånt”

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Norrköping Dolphins har kopplat ett rejält grepp om en finalplats.

Men efter matchen var ilskan stor hos segrarna efter att korv kastats in från läktarna i Luleå.

– Jag avskyr sånt, säger Tim Schüberg.

BC Luleå var ute efter att göra som Jämtland och kvittera semifinalserien i basketligan till 2-2 i matcher. Men efter en jämn första halvlek klappade hemmalaget ihop. 

Efter flera bortslängda bollar kunde Norrköping ta ledningen med 71-54 inför sista perioden. Det blev till slut en komfortabel seger med 94-73 för de regerande mästarna efter 19 poäng av Brandon Tabb. 

Amerikanen hamnade i en dispyt med Luleås fysioterapeut och känslorna var heta på många håll både innan, under och efter matchen. I halvtid sa Felix Terins att Norrköping-spelarna var ”trötta på deras snack i tidningarna”. Efter matchen utvecklade Tim Schüberg.

– Det räcker med så lite för att det ska bli personligt och det var något som gav oss jättemycket tändvätska. Vi bevisade i dag att man kanske ska sitta ner i båten och ta det lite lugnt ibland. Jag kommer inte exakt ihåg vad de sagt, men Mikko (Riipinen, coach) hade ett litet föredrag för oss innan matchen.

”Gjorde ett misstag”

Lagkaptenen var själv rejält irriterad i tv-intervjun på Luleåsupportrar som slängt in saker från läktaren efter matchen.

Korvpaket på planen i Luleå.

”Jag hatar det här, de är fucking grisar. Förlåt för mitt språk, men man kastar inte in någonting på spelare. Jag avskyr det där.”, sa han i SBL Play. 

En halvtimme efter slutsignal ångrar Schüberg sitt ordval. 

– I stundens hetta kändes det helt rätt, men nu när jag tänker på det i efterhand var det väldigt dumt. De som kollar på matchen är också människor, de gjorde ett misstag och jag också. 

Vad var det de kastade in? 

– De hade någon korvgrej som evenemang och delade ut korvpaket, efter matchen slängs det in. Sådant respekterar jag inte. Det spelar ingen roll om det är en vuxen man eller ett barn, håll koll. Som tur var var det jag som fick den på mig.

Norrköping leder nu matchserien med 3-1 i matcher och kan säkra finalen på hemmaplan på annandag påsk. 

– Vi spelade en tuff match och får varandra att se bra ut på planen. Vi måste göra exakt det vi gjorde i dag så ser det bra ut, säger Schüberg.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Basketligan herr

Basket

Norrköping Dolphins

BC Luleå