Längdskidor

”Har fått tillbaka gnistan”

Av: 

Emil Eiman Roslund

SPORTBLADET

Han nådde botten.

Men nu har Petter Northug rest sig och hittat glädjen.

– Han är på gott humör, säger Joar Thele till Dagbladet.

Tidigare längdstjärnan Petter Northug ler återigen. Norrmannen, som kände att han hade nått botten av sitt liv efter gripandet där han misstänks för narkotikainnehav och fortkörning, tränar intensivt för att åka långlopp i vinter.

Northug är tillbaka i en familjär miljö, och en av hans träningskamrater – Joar Thele – berättar att trettonfaldige VM-guldmedaljören känner sig trygg när de åker rullskidor.

– Petter har blivit en vän som jag tränar mycket tillsammans med. Han är på bra humör, det är viktigt att få andra saker att tänka på och skidmiljön är en bra miljö. Han är väldigt närvarande och har glimten i ögat. Han har tagit avstånd till saker och har fått tillbaka gnistan, säger långloppsåkaren Joar Thele till Dagbladet.

Och han tror att Northug har potential för att nå stora framgångar i långlopp.

– Petter är den tuffaste och har allt som behövs. Om han är motiverad och lägger ner det arbete som krävs kan han uppnå det mesta. Ge honom två år så kan han bli livsfarlig, om han vill.

Beslut före jul

34-årige Northug kommer sannolikt få reda på åtalsbeslutet, gällande narkotikainnehavet och fortkörningen som han anklagas för, före jul.

– Ärendet har utretts och skickats för åtal. Vi har inga ytterligare kommentarer om ärendet innan åtalets beslut finns tillgängligt, säger norska polisadvokaten Karoline Ekeberg.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Northugs utförsbacke – från hyllad till häcklad

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor

Petter Northug