Rögle-tuffingen: ”Tar gärna en kula för laget”

Av: Eric Persson

Publicerad:
Uppdaterad:

KARLSTAD. Jumbon Rögle chockade ett formtoppat Färjestad – och har nu tre raka segrar. Men Almen Bibic vägrar att titta på tabellen.

– Jag tar bara match för match, säger han.

Slutspelsjagande Färjestad hade vunnit fem raka matcher och låg i topp bland SHL:s formstarkaste lag. Tabelljumbon Rögle hade vunnit de två senaste matcherna men innan dess åkt på 13 raka förluster och inte tagit en enda trepoängare på bortais sedan den 10 december.

Då skrällde Rögle i Löfbergs arena. Efter två perioder hade Rögle skjutit 23 skott mot Färjestads elva och det stod 2–2 på resultattavlan och i den tredje perioden säkrade Rögle tre poäng genom att vinna med 5–4. Därmed har den utskrattade slagpåsen tre raka segrar.

– Jag tror att publiken uppskattade matchen. Massa mål åt båda hållen och spel på gränsen. Det bjöds på show, säger Almen Bibic

Med i bråk

Rögles backtuffing var inblandad i ett storbråk i samband med den andra periodens slutsignal. Förutom det slet han kopiöst och blockerade skott.

– Jag tar gärna en kula för laget och slänger mig på båda knäna. Det känns bra att få på sig puckarna i det läget. På träning gör det ont, men nu gjorde det inte ont. Det är adrenalin för laget, säger han.

Anledningen till Rögles trendbrott är mental, enligt Bibic.

– Det blir vind i seglet när man vinner. När vi hade många förluster i rad och det var jämnt i slutet av vissa matcher kramade många klubborna lite hårdare, nu spelar vi mer avslappnat. Det är mycket mentalt, jag tror att många knutar har släppts, säger han.

Har nu liten chans att klara sig kvar

Med nio omgångar kvar är Rögle alltjämt sist i tabellen, men nu är det ”bara” 13 poäng upp till säker mark.

– Jag tar bara match för match, jag ser faktiskt inte på tabellen, säger Bibic.

Aldrig?

– Jo, klart, men det är inte så roligt att titta på tabellen när man ligger sist. Det ger mig ingen energi. Sen vet jag hur många poäng vi är ifrån lagen ovanför.

Under lördagen väntar den andra akten av back-to-back-mötet mellan Rögle och Färjestad.

– Det är roligt att möta Färjestad, de bjuder upp, säger Bibic.

Publicerad: