Sportbladet visar elitserien i bandy live

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

SPORTBLADET

Nu satsar Sportbladet ännu mer på direktsänd sport och köper därför rättigheterna för elitserien i bandy.

Det här är ett mycket viktigt steg för oss när det gäller livesänd sport. Dels för att elitserien är en av landets populäraste serier men också för att nivån på svensk bandy är i yppersta världsklass, säger Sportbladets chef Patric Hamsch.

Rafflande derbyn, nykomlingar som slår etablerade lag och ett fartfyllt spel.

Det är inte för inte som elitserien i bandy har ökat sin popularitet med 50 procent de senaste fem åren, enligt en undersökning. I dag är ligan den 7:e populäraste i Sverige.

Sportbladet vill ge fler chansen att upptäcka den spännande sporten.

Från och med nu kommer Sportbladet, i samarbete med Bandyplay, sända matcher från bandyns elitserie live.

Svensk Elitbandys ligachef Per Selin är nöjd med att Sportbladet är ny innehavare av tv-rättigheterna.

– Att Elitserien får landets största sporttidning att satsa på bandy är stort.

”Roligt att erbjuda mer liveidrott”

Sportbladet har under det senaste året satsat stort på livesport med bland annat fotboll, ishockey och MMA. Katarina Koritz, affärschef på Sportbladet, om köpet av bandyrättigheterna:

– Elitserien i bandy passar väldigt bra in i Sportbladets strategi såväl avseende att nå ut lokalt i landet som att utveckla vår betalaffär. Det är dessutom väldigt roligt att successivt erbjuda mer liveidrott till våra besökare som ytterligare en dimension hos Sportbladet.

De som redan har ett ett abonnemang hos Bandyplay.se kommer kunna se matcherna precis som vanligt på deras sajt säsongen ut.

Avtalet gäller med omedelbar verkan, i tre år med option på ytterligare ett år, och matcherna kan ses på Sportbladet.se och Bandyplay.se. Rättigheterna omfattar även ett 20-tal matcher i Elitserien för damer som kommer sändas från och med säsongen 2020–2021.

Först ut bland Sportbladets matcher är möten mellan AIK Bandy–Frillesås BK, Bollnäs GIF–Hammarby IF, IFK Motala–Villa Lidköping och IK Sirius–Vetlanda BK.

Matcherna köps på Sportbladet alternativt hos samarbetspartnern Bandyplay.se.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN