Läkarna varnade Frida Wallberg för att skaffa barn

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Frida Wallberg varnades av läkarna för att skaffa barn.

Nu är de den största motivationen för att bli bättre.

– Barnen ger mig kraft och tanken på de dagar som är bra, säger hon till Mama.

I sju år har den tidigare boxningsvärldsmästaren Frida Wallberg, 37, kämpat med hälsan efter den otäcka knocken mot australiskan Diana Prazak i Globen.

Nu bor hon på Boxarkullen utanför Åtvidaberg nära sina föräldrar i föräldrahemmet med sambon Emil, 30, och barnen Nellie, 13, Luna, 3 och Milton 1,5.

Hela tiden har barnen betytt mycket i hennes rehabilitering, tanken på äldsta dottern hjälpte henne mycket när hon låg på Karolinska sjukhuset och inte kunde röra sig, prata eller läsa.

– Det var min dotter Nellie som fick mig att kämpa då, det var tur att hon fanns. Hon gav mig styrka, målet var att bli den jag varit och få finnas för henne. I början ville jag inte att hon skulle se mig, jag var så svullen efter att de hade öppnat huvudet för att tömma ut blodet. Mina föräldrar sa att inte ens de hade känt igen mig om de inte vetat att det var jag, säger Frida Wallberg.

Frida Wallberg här med sonen Milton.
Foto: Privat
Frida Wallberg här med sonen Milton.
Foto: Privat
Frida med dottern Nellie.

”Ville ha fler barn”

Efter det har hon fått två barn till och har blivit sämre under graviditeterna.

– Läkarna hade varnat för att det fanns risker med att bli gravid, men jag ville ha fler barn. Det konstiga var att jag mådde bra under graviditeterna men blev sämre efteråt. Barnen är samtidigt det som ger mig glädje, att det händer mycket runt dem gör att jag inte alltid hinner känna efter. För deras skull vill jag bli bättre, jag vill att de ska ha en mamma som är pigg och glad, säger Frida Wallberg.

Dottern Luna har börjat haft koll på mamma sedan familjen var med i tv-programmet Sofias änglar i Kanal 5.

– Luna och jag har tittat på programmet flera gånger och det har kommit många frågor efter det: ”Mamma, ska du dö?”, ”Varför gråter morfar?”. Hon drömde någon natt att jag åkte rullstol. I går när jag mådde dåligt ville hon ligga bredvid mig i sängen. Hon vill vara nära, säger Frida Wallberg.

Har blivit sämre

Knocken innebar att hon fick en allvarlig hjärnblödning och opererades akut, i flera dagar svävade hon mellan liv och död.

De senaste åren har hon har blivit sämre med mer huvudvärk, illamående och yrsel.

Det har blivit flera akuta resor med ambulans till Linköpings lasarett.

Kroppen producerar inte egna hormoner och hon drabbas av kortisolbrist som är ett livshotande tillstånd, hon lider av hjärntrötthet och kan bli liggande i sängen hela dagar.

Frida och Emil har en dröm om att bygga friggebodar på tomten och bjuda in till helgläger med fokus på kost och träning.

Foto: JERREVÅNG STEFAN/Aftonbladet/TT / TT NYHETSBYRÅN
Frida Wallberg här med sonen Milton.
Publicerad:

LÄS VIDARE