Stensils tog första världscupsegern

Publicerad 2017-06-04

Kanotisten Linnea Stensils tog karriärens första världscupseger när hon vann K1 200 meter i Belgrad.

Ett styrkebesked inför mästerskapssommaren med både EM och VM.

– Nu har jag siktet inställt på att ta medaljer, sade hon till Radiosporten.

Den 23-åriga kanotisten från Vaxholm lät tala om sig redan i sin OS-debut i fjol i Rio de Janeiro då hon överraskande tog sig till final och blev sjua.

Till den här säsongen har hon tagit ytterligare kliv.

Det visade hon i söndagens final då hon vann med knappa fem hundradelar före Spela Janic, Slovenien.

– Det var ett jättebra lopp och jag är glad att jag höll ihop det hela vägen, sade hon till Radiosporten.

Planen: Toppform i VM

Ett fint formbesked inför mästerskapssommaren där EM avgörs i bulgariska Plovdiv den 14–16 juli och VM i tjeckiska Racice 23–27 augusti.

– Planen är att vara i toppform till VM, men jag tror att jag har rätt stora chanser att vara på pallen på EM, sade hon.

Stensils har under vintern också tränat för 500 meter där hon blev femma i lördags, med bara tre tiondelar upp till en pallplats.

På herrarnas K1 200 meter slutade Petter Menning på sjätte plats. Det fattades en halv sekund till pallen och franske vinnaren Maxime Beaumont var drygt sju tiondelar före.