Norskt jubel efter segern

Till slut blev det en match i bandy-VM som slutade med en skräll.

Och inte en så liten heller.

Norge slog ut Kazakstan i kvartsfinalen och får nu sannolikt möta Sverige i semifinalen.

Det borde egentligen inte kunna hända. Norge, med 14 spelare i truppen som håller till i den inhemska ligan, låg under med 0–4 i paus och allt såg ut att sluta som vanligt.

Kazakstan, som förvisso spelade en tuff match mot Finland på onsdagseftermiddagen, lyckades sedan inte med något under den andra halvleken.

– Jag vet inte om Kazakstans spelare var trötta, men de var inte lika på. Vi fick mer energi av det och vid 2–4 kände vi att det kunde gå vägen, säger Norges lagkapten Christian Lauenborg Waaler.

”Gick till förlängning”

Norge reducerade gång på gång och Fredrik Randsborgs kvitteringsmål några minuter före full tid betydde att matchen gick till förlängning – bara det en skräll.

Förlängningen var sedan på väg mot straffar när försvararen Petter Renstrom Moen pangade in segermålet.

Det är första gången Norge når semifinalen sedan VM 1999, och deras senaste medalj var i hemma-VM 1993.

– Det känns väldigt speciellt det här. Vi är en grupp som hållit ihop i tre år nu och det är roligt att vi byggt något som gett resultat. Det är otroligt roligt för norsk bandy och bandyn generellt, säger Lauenborg Waaler.

I och med vinsten väntar nu med största sannolikhet Sverige i lördagens semifinal.

Dagens övriga kvartsfinaler: USA–Finland (13.00), Sverige–Tyskland (16.00), Ryssland–Vitryssland (19.00).