Sebastian Vettel och Charles Leclerc kolliderade

Båda bilarna från Ferrari bröt Brasilien GP

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Charles Leclerc satsade mot kollegan Sebastian Vettel. Det accepterade inte den förre mästaren och höll emot.

Då kolliderade de båda förarna från Ferrari.

– Vad i helvete gör han där? skriker Vettel.

Ferarris Charles Leclerc startade Brasiliens GP från plats 14, men jagade sig uppåt i fältet och på det 66:e varvet var han i kapp sin teamkollega Sebastian Vettel som låg på plats fyra. Leclerc satsade allt i kurvan med namnet Senna-S och tog sig förbi sin teamkompis, men Vettel gav inte upp utan i nästa kurva kontrade tysken och vek in något i Leclercs spår. Då kolliderade båda bilarna från Ferrari.

– Jag körde om honom i kurva ett, sedan stängde jag dörren och han tog utsidan i kurva 4. Han valde utsidan, jag visste att han var där och jag lämnade plats åt honom, men han ville tydligen gå tajtare och vi kraschade, förklarade Charles Leclerc efter loppet.

Resultatet var katastrofalt för det italienska teamet. Leclercs hjulupphängning gick sönder och Vettel fick punktering. Båda bilarna tvingads bryta och båda förarna var otroligt irriterade på varandra över radion.

– Punka, men herre gud vad gör han, ropade Sebastian Vettel och Charles Leclerc var ungefär lika oförstående:

– Men vad i helvete, skrek han.

Dumt misstag

Stallchefen Matti Binotto pratade efter loppet om att det hela var ett ”dumt misstag och att båda förarna bär en del av ansvaret”, men det kommer säkerligen att krävas mycket arbete inom teamet för att hitta en lösning på problemet mellan de båda förarna.

– Vi får prata om det internt och titta på det igen, säger Sebastian Vettel, men varken han eller Charles Leclerc anser att kollisionen i Brasilien är någonting som kommer att påverka dem eller teamet framöver.

– Jag är övertygad om att vi är tillräckligt vuxna för att lämna det bakom oss. Båda två tycker vi synd om teamet och ingen av bilarna gick i mål vilket är en stor besvikelse, säger Vettel.

– Vi ska lämna detta bakom oss och fortsätta artbeta tillsammans i framtiden.

Max Verstappen kontrollerade Brasiliens GP

Ferraris båda förare hade dock aldrig någonting med segern att göra. Istället var det Max Verstappen som tog kommandot direkt och han lyckades också behålla övertaget ända in i mål.

– Vilket race! Detta gjorde vi tillsammans ropade, Max Verstappen i radion efter loppet.

Bakom honom körde Pierre Gasly, Toro Rosso, in på andraplats och Mercedes Lewis Hamilton gick i mål som trea, men den placeringen fick han inte behålla. Domarna bestraffade Hamilton med ett tidstillägg på fem sekunder för incidenten med Alex Albon. Därmed slutade McLarens Carlos Sainz trea och Kimi Räikkönen, Alfa Romeo, fyra.

Inga ursäkter räcker - F1-bloggen om Ferraris kollision

Publicerad:

LÄS VIDARE