Skogsbränderna kan påverka Australian Open

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

SPORTBLADET

De svåra skogsbränderna som härjar i Australien kan komma att sätta käppar i hjulet för Australian Open.

Flera matcher kan komma att påverkas om förhållandena anses för farliga.

Skogsbränderna i Australien är några av de värsta någonsin. Enligt The Sydney Morning Herald ska minst 60 000 kvadratkilometer mark ha brunnit, och minst 25 personer ska ha dött av brandrelaterade orsaker enligt Reuters.

Den 20 januari inleds årets första grand slam-turnering i Melbourne – Australian Open. Melbourne ligger i delstaten Victoria vilket är en av delstaterna som har utlyst nödläge till följd av bränderna.

Matcher kan avbrytas

Enligt tävlingschefen Craig Tiley kan matcher komma att avbrytas om man anser att rök från bränderna kan utgöra en fara för spelarnas hälsa.

– Vi har tillgång till realtidsövervakning av luftkvalitén på alla våra platser. Vi arbetar med medicinsk personal och lokala experter på plats för att säkerställa att vi har den bästa möjliga informationen för att fatta beslut om huruvida en match ska stoppas, säger Tiley enligt Reuters.

Just nu pågår det tävlingar i Sydney, Brisbane och Perth och där har det ännu inte varit några rökrelaterade avbrott. En turnering i huvudstaden Canberra fick däremot flytta drygt 60 mil till Bendigo.


PODD Över en miljard djur kan ha dött i bränderna

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om bränderna i Australien och hur det påverkar landets unika djurliv.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE