Nio (!) mål av Oscar Wikblad i Edsbyns kross

22-åringen gjorde hela nio mål när seriesegraren krossade Vetlanda med 13–3.

– Jag gjorde ett litet försök för tio mål men det ville sig inte, säger han.

Edsbyn har varit klara seriesegrare sedan en tid tillbaka. Men det stoppade inte laget för att lägga i högsta växeln mot Vetlanda.

Framför allt stoppade det inte Oscar Wikblad.

”Otroligt roligt”

Wikblads klubba var stekhet på isen i Vetlanda. Han gjorde matchens första mål och sedan var det inte mycket som kunde stoppa honom. När 90 minuter hade spelats hade 22-åringen gjort hela nio mål i 13–3-segern.

– Det var ingenting man hade kunnat förutse innan att det skulle bli så här många mål. Otroligt roligt, säger Wikblad.

Rekordet för antal mål i en match har Christoffer Edlund som gjorde 12 mål för Sandviken i en match mot Katrineholm 2012. Men det rekordet var lite väl långt bort för Wikblad.

– Det kändes väl lite avlägset men tio kände man att man skulle kunna nå. Jag gjorde ett litet försök, men det ville sig inte, säger han.

HELA BANDYSLUTSPELET SÄNDS I SPORTBLADET PLAY!

Vann skytteligan

Wikblad vinner därmed skytteligan på 49 gjorda mål.

– Det var väl kanske det stora målet med den här matchen och sen att det ramlade på som det gjorde var en bonus. Det känns stort och kul att få vinna den.

Segern innebär att Edsbyn avslutar grundserien i tabelltopp på 46 poäng, fyra före Villa Lidköping som avslutade med att vinna borta mot Åby/Tjureda med hela 18–3.

I Uppsala stod mycket på spel för Sirius och Vänersborg som båda var parkerade på 20 poäng. Vinst och elitseriespel var säkrat kommande säsong, förlust och kvalspel skulle stå på schemat.

Tidigt kopplade bortalaget Vänersborg greppet när Emil Viklund gjorde 1–0 redan efter tre minuter. Och greppet, det släppte man aldrig. Efter första halvlek ledde bortalaget med tre mål och när matchen var färdigspelad stod det 4–1 på tavlan.

Det betyder att Vänersborg spelar elitseriebandy nästa säsong. För Sirius väntar kvalspel för att få spela kvar i elitserien. Det gäller även för Frillesås som slutade näst sist i tabellen.