VM-sensationerna tar plats i landslaget

Karlsson, Dahlqvist och Settlin flyttas upp till a-truppen

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Frida Karlsson fick ett sensationellt genombrott förra säsongen med två JVM-guld och tre medaljer på senior-VM.

Nu tar 19-åringen också som väntat en plats i det svenska seniorlandslaget.

– Konkurrensen om A-lagsplatserna är stenhård bland damerna, säger landslagschef Jonas Peterson.

Som Sportbladet avslöjade på fredagen lämnar Daniel Rickardsson det svenska längdlandslaget. Tidigare under dagen tillkännagavs även att Ida Ingemarsdotter gjort sitt i landslagsdressen.

Vid 13-tiden presenterades så vilka som tar deras platser.

”Konkurrensen är stenhård”

19-åriga Frida Karlsson är efter sitt brons, silver och guld på VM förra säsongen inte helt oväntat en av dem. Med sig in i truppen får hon också Evelina Settlin samt världsmästaren i sprintstafett Maja Dahlqvist som också är nya i a-laget.

1 av 2 | Foto: Bildbyrån
Frida Karlsson överraskade alla i VM.

Däremot petas Anna Dyvik trots att damlaget utökas med en åkare. 24-åringen får istället satsa vidare i ”Team Bahaus”, förbundets utvecklingslag för åkare över 23 år som ligger strax bakom den absoluta eliten.

– Konkurrensen om A-lagsplatserna är stenhård bland damerna och vi vill investera i den yttersta toppen. Därför ökar vi i år A-lagstruppen med en plats på damsidan jämfört med förra året. På herrsidan vill vi satsa bredare och tar därför in fler herrar i Team Bauhaus, säger landslagschef Jonas Peterson.

Häggström ersätter Westberg

Herrarna blir i år sex istället för sju åkare när Piteås Johan Häggström tar Karl-Johan Westbergs plats och Rickardsson inte ”ersätts”.

– Herrarna samlas redan på söndag, medan damerna ansluter på torsdag. Det blir spännande att dra igång en ny träningssäsong där vi ser stora möjligheter till fortsatt utveckling, säger Peterson.

Publicerad:

LÄS VIDARE