Storstjärnan klev av – när Bajen vann

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Staffan Claesson/TT / TT NYHETSBYRÅN

SPORTBLADET

Hammarby mötte under dagen japanska Shonan Bellmare i den fjärde träningsmatchen inför allsvenskan.

Efter 15 minuter tvingades Vladimir Rodic kliva av efter att ha fått en smäll.

Bajen vann matchen med 3–1.

Allsvenskan närmar sig med stormsteg.

Idag mötte Hammarby Shonan Bellmare i Belek, Turkiet, som en del av uppladdningen inför säsongen.

Bajen skapade inledningsvis flera bra möjligheter, bland annat hade Jeppe Andersen en bra chans. Men efter cirka 14 minuter fick yttern Vladimir Rodic en smäll och satte sig nere på gräset. Han reste sedan upp och försökte spela vidare men det gick inte. Enligt Hammarby själva ska det handla om en smäll och att det inte ska vara något allvarligt.

Jag fick en smäll i första duellen på deras kant. Fick en smäll men det blev värre och värre. Kände att jag inte vill riskera Svenska cupen om tio dagar, säger Rodic till FotbollDirekt.

Tilldömdes två straffar

Ett par minuter senare kunde Hammarby ta ledningen genom Muamer Tankovic på en straff efter en handssituation i straffområdet. Första halvleken slutade 1-0.

I den andra halvleken gjorde Bajen tre byten: Simon Sandberg, Darijan Bojanic och Muamer Tankovic byttes ut och istället kom Mats Solheim, Leo Bengtsson och Imad Khalili in.

Hammarby kunde sedan utöka sin ledning genom en ännu tilldömd straff. Den här gången var det Nikola Djurdjic som tog hand om den och 2-0 var ett faktum. Leo Bengtsson kunde sedan sätta dit ett kanonmål till 3-0 innan Shonan Bellmare reducerade med sekunder kvar av matchen.

Vänsterbacken Jean Carlos De Brito klev även han av planen med en befarad lårskada. Brassen satte sig ned på planen efter en löpning, signalerade för byte samtidigt som han fick vänsterlåret hårt lindat. Det är fortfarande oklart hur pass stor skadan är.

Nästa match för Hammarby blir Varberg i Svenska Cupen om tio dagar.

Publicerad:

LÄS VIDARE