”Vi måste spela säsongens bästa bandy”

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:
Per Hellmyrs.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Per Hellmyrs.

Det vankas Hälsingederby när bandyslutspelet drar i gång.

Bollnäs stjärna Per Hellmyrs, med förflutet i Edsbyn, ser fram emot stormötena med gamla klubben.

– Det är klart att det kittlar till lite extra, säger han.

Elitseriens tabelltvåa Edsbyn valde, inte så överraskande, att spela mot Hälsingegrannen Bollnäs nu när slutspelet drar i gång. Båda klubbarna laddar för ett stort derbyslag.

– Det är bara bandy som gäller här där vi bor, så när det vankas derby i slutspelet är det givet att det blir någonting alldeles extra, säger Bollnässpelaren Per Hellmyrs.

Han medger att Edsbyn är storfavoriter att gå vidare, men säger samtidigt att allting kan ske.

– Det kommer att bli stentufft. Edsbyn är ett jäkligt stabilt och bra lag som inte har några direkta svagheter. Men ett derby är ett derby, vi kommer att ge allt.

Ställs mot moderklubben

Hellmyrs är själv fostrad i Edsbyn och har spelat för klubben i två vändor. Han säger att det kommer att bli speciellt att möta sitt gamla lag.

– I och med att jag är därifrån och har spelat många år i klubben blir det givetvis en speciell upplevelse för mig. Men jag måste tänka bort det.

Vad krävs av er för att ni ska ta er vidare till semifinal?

– Alla är inställda på att det kommer bli tufft. Vi måste gå på 100 procent, men även ha lite tur. Vi måste spela säsongens bästa bandy.

Hur skulle du beskriva er säsong så här långt?

– Vi har haft målsättningen att gå till slutspel och där är vi nu. Med tanke på spelarmaterialet tycker jag att vi har gjort en bra säsong, säger Hellmyrs.

Publicerad:

LÄS VIDARE