Tennisstjärnan fruktar dansk stalker

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Ökad säkerhet efter trakasserierna

Otäcka tider för Simona Halep. Foto: AP/LYNNE SLADKY
Otäcka tider för Simona Halep. Foto: AP/LYNNE SLADKY

Simona Halep kliver in i WTA-turneringen i Stuttgart i dag.

Och det är höjd säkerhet kring världstrean – som numera trakasseras av en dansk stalker.

Mannen ska ha skickat henne över 2 000 meddelanden, innehållande både kärleksförklaringar och hot.

Så tjänar stjärnorna sina nya miljoner

Rumänska tennisstjärnan Simona Halep, 23, skördar stora framgångar på WTA-touren och är i dagsläget rankad trea i världen. Men det finns en baksida som följer framgången.

Danska tidningen Ekstrabladet rapporterar i dag om att Halep fått stora problem med en dansk stalker. Mannen ska ha riktat allvarliga hot genom Facebook och Twitter de senaste månaderna.

Halep spelar just nu WTA-turneringen i Stuttgart och arrangörerna har som följd av hoten från stalkern fått öka säkerheten kring rumänskan.

– Vår säkerhetspersonal är självfallet uppmärksam på situationen, och har vidtagit alla nödvändiga medel för att säkra spelarens säkerhet, skriver kommunikationschefen för Porsche Grand Prix, Claus-Peter Andorka, i ett mejl till Ekstrabladet.

Hävdar att han är fan

Sammanlagt ska den danska mannen enligt Ekstrabladet ha skickat över 2 000 meddelanden, varav vissa liknar mordhot. Men de första meddelandena ska ha innehållit kärleksförklaringar om att han älskar henne, för att sedan övergå i raseri när hon inte svarat på frågor om hon har pojkvän eller ska giftas.

Ekstrabladet har varit i kontakt med mannen som säger att han varit ett fan av Halep långt innan hon blev en av sportens bästa spelare och att han också startat en fan-sida. Han hävdar vidare att han aldrig hotat henne.

Så tjänar stjärnorna sina nya miljoner

Publicerad: