Ny svensk pallplats för herrarna

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

En välkommen pallplats igår för Johan Häggström i går.

I dag följde han upp med ännu en tillsammans med Marcus Grate i lagsprinten. Trots ett stavbrott slutade duon överraskande tvåa.

– Det är sinnessjukt, säger Marcus Grate.

Det är medvind i det svenska herrlaget.

I går tog Johan Häggström lagets första pallplats sedan november 2018. I dag kom ytterligare en finfin insats tillsammans med Marcus Grate.

I en tät lagsprint var Sverige illa ute på sträcka nio av tolv när Grates stav gick av, men han lyckades ta sig till växling utan några större problem.

I stället fick Häggström gå ut tillsammans med två norska lag, det franska med gårdagssegraren Lucas Chanavat och det ryska laget på slutsträckan. Chanavat drev upp tempot och drog med sig Johan Häggström som med en stark slutspurt till slut bara var en tiondel bakom Frankrike i mål som tvåa.

– Hade Häggström fått en renare väg in på upploppet hade han slagit Chanavat och det är ingen dålig spurtare Chanavat, säger Marcus Grate imponerat.

”Betydde jättemycket”

Trea blev Ryssland och därmed blev Norge utan pallplats både på dam- och herrsidan.

Grate till vänster, Häggström till höger.
Foto: Jens Meyer / TT NYHETSBYRÅN
Grate till vänster, Häggström till höger.

Pallplatsen är den första i lagsprint på herrsidan sedan just tävlingarna i Dresden 2018.

– Det betydde jättemycket för hela svenska herrlaget att Johan var på pallen igår, vi har gjort jobbet rätt och har man dagen känner vi alla att vi kan vara med, säger Grate som själv fick kliva upp på pallen för första gången:

– Det är knappt jag kan förstå det. Det är helt sinnessjukt. Jag och ”Häggas” gick och pratade om det på vägen hit i dag. Det ska inte gå egentligen men det var otroligt skönt. Man lägger ner så mycket tid på det här så det är så skönt att få en sådan här dag, säger Grate.

Publicerad:

LÄS VIDARE