Domarna ångrar sig: Förstår att han är arg

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

Domarna ångrar sig.

Efter att ha sett Simon Hjalmarssons huvudtackling efter matchen förstår de Malmös protester.

– Det är fullkomligt skit. Man mår pissdåligt, säger domaren Mikael Holm till Kvällsposten.

Simon Hjalmarsson punkterade den fjärde kvartsfinalen mellan Malmö och Frölunda med sitt 3–5-mål. Avgörandet blev extra pikant av att 30-åringen kunde ha fått matchstraff i ett tidigare skede.

I början av tredje perioden tacklade 30-åringen Emil Sylvegård i huvudet och kom undan med en tvåminutare.

Helt galet, tyckte Malmös tränare Peter Andersson och menade att det minst skulle ha renderat fem minuter i utvisningsbåset.

Vi förstår honom, säger domarna efter att ha synat sekvensen i efterhand.

– Tro mig, vi hade gärna velat få en femma på den om vi kunde, nu i efterhand, säger Mikael Holm till Kvällsposten och beskriver hur situationen framstod från deras perspektiv:

”Så får man inte göra”

– Hjalmarsson kommer som tredje man och vi tar en charging. Vi ser ingen träff på huvudet då. Sedan försöker vi att söka information mellan varandra. Är det någon som sett en träff? Vi får det inte till att vi har någon träff i huvudet.

En sak som hade kunnat få domarkvartetten att ändra sig var de repriser som publiken hade tillgång till på jumbotronen. Men att basera beslut på vad som visas på jätteskärmarna är inte tillåtet, enligt Mikael Holm.

– Så får man inte göra. Vi försöker samla all information vi fått. Vi får inte använda tekniska hjälpmedel i ishallen. Vi kan bara samla information internt.

Frölunda leder matchserien med 3–1. Nästa match spelas i Göteborg på söndag.

Publicerad:

LÄS VIDARE