Kan isolera sig i husbil för att tävla i Stockholm

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Norska häckstjärnan Karsten Warholm ska tävla i Stockholm i slutet av augusti.

Men Stockholm är en ”röd zon” och för att inte drabbas av covid-19 kan han komma att isolera sig – i en husbil.

Det är norska folkhälsoinstitutet, FHI, som räknar Stockholm som en ”röd zon” under coronapandemin. Det gör att norrmän som har besökt Sverige måste sitta i karantän vid hemkomsten.

För Karsten Warholm, VM-guldmedaljör på 400 meter häck, är Stockholms coronasituation i tankarna inför Diamond League-tävlingarna den 23 augusti, då han ska tävla i 400 meter slätt.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

– Jag vill inte riskera att få corona. Jag är en ung man men som toppidrottsman kan det vara kritiskt om jag drabbas av en sådan sjukdom. Om det är så att lungkapaciteten försämras med bara en halv procent för resten av livet kan det påverka resten av min karriär, säger han till NRK.

Husbil lockar

Däremot vill han tävla i Stockholm. Och det kan bli en väldigt innovativ lösning för att hålla sig så trygg som möjligt.

– Vi (Warholm och tränaren Leif Olav Alnes) har pratat om möjligheten att hyra en husbil för att leva helt i vår egen bubbla. Men vi får se. Jag är i alla fall väldigt sugen på att tävla eftersom jag har tränat på väldigt bra, säger Warholm.

Publicerad:

LÄS VIDARE