Calle Halfvarsson om uppbrottet: ”Fortfarande jobbigt”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

TOBLACH/STOCKHOLM. Calle Halfvarsson, 29, förbereder sig för en ny mästerskapssäsong.

Men sommaren har varit omtumlande med en separation från Jennie Öberg, också hon framgångsrik skidåkare.

– Det är fortfarande lite jobbigt. Men det går över mer och mer för varje dag som går, säger Calle Halfvarsson till Sportbladet.

Längdskidåkaren Calle Halfvarsson är i full träning inför vinterns stora mästerskap, VM.

Han har lagt motgångarna i OS bakom sig och lyft blicken mot utmaningarna som kommer.

Under förmiddagens tuffa tröskelpass, långa skejtintervaller i en av Toblach många och långa backar, kör han in som förste man.

Han är på gott humör och verkar trivas på barmarkslägret i de italienska alperna.

– Det har varit bra. Jag har fått till all träning som jag har planerat, förutom en vecka när vi var i Torsby. Då hade jag lite krångel, men annars har det gått jättebra i sommar, säger han men tillägger samtidigt:

– Men bara för att det har känts bra i sommar så är det inget kvitto på att det kommer gå bra i vinter. Det har jag lärt mig nu efter alla år som jag har varit med.

”Det var tråkigt”

Sommaren har dock varit omtumlande på sitt sätt. Calle Halfvarsson och Jennie Öberg har valt att gå skilda vägar åt.

Jennie Öberg bekräftade separationen för Expressen nyligen. Jennie Öberg, som ställdes utanför landslagets träningsgrupper i år, har valt att flytta hem till Kalix, där hon är uppvuxen. Något hon berättade i tidningen NSD.

I samband med landslagets läger i italienska Toblach väljer Calle Halfvarsson att ge sin syn på uppbrottet.

– Det var ju tråkigt när vi väl bestämde oss för att separera. Men samtidigt tycker jag att jag har tagit det väldigt bra, och jag tror att hon har gjort det också. Det känns som att båda har gått vidare.

– Men det är alltid tråkigt. Vi har varit tillsammans i nio år, en stor del av våra liv. Det blir lite speciellt, säger 29-åringen.

Efter en så lång tid tillsammans medger Halfvarsson att det blir en stor omställning att inte ha Jennie Öberg vid sin sida.

– Vi har kunnat stötta varandra både i med- och motgång. Men det jobbigaste är väl att man är så van att ha någon där. Det är ju en tredjedel av våra liv som vi har varit tillsammans, och helt plötsligt så blir man singel. Det blir ett helt annat liv på något vis.

”Ska inte påverka”

Är det här ett beslut som har vuxit fram?

– Ja, det var lite rörigt där. Vi hade ett avbrott men sedan hittade vi tillbaka till varandra igen efter ett ganska kort avbrott på två månader. Det var lite strul och sen kom vi fram till det igen att det kanske är bäst att separera.

Vad innebär det för dig som skidåkare att inte ha Jennie vid din sida?

– Jag tror inte att det har någon betydelse för skidåkningen, utan det är väl mer på det privata planet i så fall. Skidåkningen tror jag det inte har någon påverkan på, det ska gå att lägga lika bra fokus på skidorna ändå.

Men du mår bra?

– Ja, det gör jag. Absolut. Det var lite jobbigt de första veckorna. Eller, ja, längre än så. Det är fortfarande lite jobbigt. Men det går över mer och mer för varje dag som går.

Publicerad:

LÄS VIDARE