Kimi Räikkönen anklagas för sexuella trakasserier

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Räikkönen.
Foto: TOM STRATTMAN / TT / NTB Scanpix
Räikkönen.

Kimi Räikkönen anklagas för sexuella trakasserier.

F1-föraren nekar till anklagelserna och har polisanmält kvinnan.

Det är ungefär två veckor kvar till Kanadas GP i Formel 1 och nu anklagar en kanadensisk servitris Kimi Räikkönen för sexuella trakasserier i samband med F1-loppet i Montreal 2016. I sin blogg berättar hon detaljerat om hur han ska ha vidrört hennes bröst och att en annan av hans vänner ska ha rört hennes underliv när de skulle betala notan.

Kvinnan nämner inte Räikkönen vid namn i sin blogg, men F1-föraren och hans advokater hävdar att det handlar om utpressning och trakasserier. Därför har de nu polisanmält servitrisen.

En av Kimi Räikkönens jurister, som vill vara anonym, förklarar för The Canadian Press att finländaren nekar till alla anklagelser, att han hävdar att han inte känner kvinnan och att han inte heller har rört henne.

Kvinnans advokat, Jamie Benizri, kommenterar dock händelsen och säger att de är chockade över Ferrariförarens juridiska agerande.

– Sett till bakgrunden av de här påståendet är vi väldigt chockade och irriterade av det svaret, säger hon till nyhetsbyrån.

Kräver stort skadestånd

Benizri vill inte kommentera vilka finansiella krav hennes klient har, men enligt The Canadian Press anser Räikkönens jurister att det finansiella kravet är extremt högt.

– Vi ville ha en möjlighet att sitta ner och diskutera det som hände min klient, säger Benizri.

– Men tyvärr skedde det ett stort missförstånd och jag tror att de handlade lite väl förhastat för att försvara sig eller eventuellt försöka förekomma framtida åtgärder.

Kimi Räikkönen företräds av kanadensiska jurister och deras polisanmälan lämnades in till i måndags. Polisen i Montreal har ännu inte kommenterat ärendet.

Publicerad: