”Ingen mening för Petter att hålla på”

Halfvarsson startar nytt psykkrig mot rivalen

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Världscupen börjar inte förrän om 110 dagar.

Men Calle Halfvarsson har redan startat psykkriget mot Petter Northug.

– Han blir inte så svår att knäcka…, säger Halfvarsson.

Calle Halfvarsson hade en tung säsong i fjol. Han blev utan medalj på OS, där han dessutom bröt två lopp (skiathlonen och femmilen).

– Något är väldigt galet i mitt upplägg med tanke på hur min kropp reagerar, sa han.

Den här säsongen blir det ett nytt upplägg i träningen.

– Jag ska ändra lite saker, se till att hålla ner intensiteten i de lugna passen så att jag inte spinner i väg och kör för hårt. Sen ska jag spendera lite mer tid på (löp)bandet och följa upp med lite fler tester och se till så att jag ligger på rätt värden. Ha mer kontroll på hur kroppen mår helt enkelt, säger 29-åringen.

Tror inte på Northug

Det må ha gått tungt för Calle Halfvarsson i fjol.

Men det gick ännu tyngre för hans ständige nemesis Petter Northug.

Den norske profilen var inte ens uttagen till OS – och Halfvarsson räknar inte med att Northug blir en speciellt stor konkurrent den här säsongen heller.

– Jag ser Johannes Kläbo och Aleksandr Bolsjunov som mina största rivaler. Sen finns det många åkare bakom dem, men det är framförallt de två jag tror kommer bli svåra att knäcka i vinter.

Petter då?

– Eh… Petter tror jag inte kommer bli så svår att knäcka. Men jag hoppas att han är med och åker, för det är alltid roligt att slå Petter, säger Halfvarsson.

Ställde in tävling

Northug skulle ha tävlat i Blinkefestivalen i Norge förra veckan, men valde att kasta in handduken då han kände sig ”energilös och sliten”.

– Ja, jag hörde det, säger Calle Halfvarsson.

– Men det är långt kvar till säsongen börjar så det är nog ingen fara för hans del.

Tror du att Northug kommer göra en bättre säsong nu än i fjol?

– Det hoppas jag. Det hade varit kul för honom och för många skidintresserade om han kommer tillbaka igen. Det är inte så roligt om han gör en liknande säsong igen, då finns det väl egentligen ingen mening med att fortsätta…

Petter har själv sagt att ”kan jag inte vara bäst, så kan jag lika gärna skita i det”…

– Det förstår jag. Han har varit så pass bra, så att hålla på och harva runt och knappt bli uttagen till världscupen … då kan jag förstå att han inte tycker det är speciellt roligt, säger Calle Halfvarsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE