Calle Halfvarssons inlägg om VM-floppen: ”Gick snett”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Calle Halfvarsson avbryter skid-VM i Oberstdorf och åker hem imorgon.

I ett känslosamt inlägg på Instagram skriver han att säsongen gått i stöpet.

”Någonstans gick det snett, i min mening galet snett”, skriver han.

”En säsong som gick i stöpet... Jag trodde som så många gånger förr att jag gick mot en vinter där det skulle bli min tur. Jag skulle äntligen få visa för mig själv att jag ska vara där uppe och slåss om pallplaceringar och medaljer”, skriver den svenske längdskidåkaren Calle Halvarsson på sin Instagram under söndagen.

Det är efter att han bekräftat att han avbryter det pågående världsmästerskapet som han skriver inlägget. I vinter har Halfvarsson haft problem med uthålligheten, något han förklarade med att han råkat träna fel, vilket lett till att han blivit övertränad och fått ”bodybuildermuskler”.

Calle Halfvarsson bröt gårdagens Skiathlon.
Foto: ANDREAS BARDELL
Calle Halfvarsson bröt gårdagens Skiathlon.

”En motor som skurit”

Åkaren försökte dock ladda om genom att framförallt vila sig i form till VM, men det gick inte som planerat och efter att ha varit långt efter i och sedan brutit lördagens Skiathlon lämnar han mästerskapet.

”Någonstans på vägen gick det snett, i min mening galet snett... Den kropp och energi jag vanligtvis känner igen under sommar och höst har liknat en trimmad motor som gått slut på olja, börjat knacka och nu slutligen skurit”, skriver han.

Vad som händer resten av våren är oklart, förklarar han, som ska göra en ny plan när han väl kommit hem.

Får stort stöd

”Viljan är det inget fel på och det kommer ett OS som jag redan nu blickar fram mot. Jag kommer resa mig ur det här och komma starkare tillbaka. Var så säker!”, avslutar han.

Han stöttas av skidåkaren Viktor Thorn som skriver: ”Du kommer tillbaka starkare än någonsin grabben!”. Även John Arne Riise skriver ”Stay strong!”, och simmaren Emma Igelström skriver ”Winners Never Quit”.

Publicerad:

LÄS VIDARE